arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3522
EURO
34,5666
ALTIN
2.382,59
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ÖNCE OYUNCAĞINI YAP SONRA GERÇEĞİNİ…

ÖNCE OYUNCAĞINI YAP SONRA GERÇEĞİNİ…
10 Mayıs 2016 18:17
A+
A-

“Kendi oyuncağını kendin yap’ adlı proje kapsamında Bodrumda öğrencilerin yaptığı oyuncaklar düzenlenen şenlikte görücüye çıktı.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi  (ESOGÜ) işbirliğinde düzenlenen şenlikte öğrencilerin, çoğunluğu geri dönüştürülen malzemeler kullanılarak yaptıkları oyuncaklar beğeniye sunuldu. Bodrum İlçe Stadı’nda, ilçedeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikte yüzlerde oyuncak yer aldı.

 

oyuncak-festivali-3Bazı öğrencilerin oyuncak yaparken bilimsel yöntemler denemeye çalıştığı ve teknolojik çalışmalar yaptığı gözlendi.  Öğrencilerin,  ebeveynlerinden ve öğretmenlerinden de fikir alarak, onların çocukluk dönemlerindeki oyuncaklar hakkında da bilgi edinerek yaptıkları oyuncaklarında yer aldığı etkinlik, ziyaretçilerin beğenisini topladı.  Şenlik alanını ziyaret eden ebeveynler gördükleri oyuncaklarla çocukluklarını hatırladı.
“ÇOCUK OYUN VE OYUNCAKLA ÖĞRENİR VE KÜLTÜRLENİR”
Etkinliğe katılan ESOGÜ öğretim üyesi Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Araştırmaları Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay,  kültürel bir etkinliğin içerisinde yer aldıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.  2104 yılında başladıkları ‘Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi’nden söz eden Bay “Bu konudaki yolculuğumuzda geçen sene üniversitemizde ilkini düzenlediğimiz bir kurultayımız oldu.  Bu sene 4-7 Ekim
tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te  ‘Uluslar arası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı’ oyuncak-festivali-4adı ile 2’nci bir kurultay düzenleyeceğiz”
dedi.  Kurultayların,  çocuk oyuncakları ile ilgili çalışmaların akademik ortama taşınması konusunda bir çalışma olduğunu ifade eden Bay şunları söyledi:
“Bu projeyi tüm Türk Dünyası’na yayıyoruz. 32 ülke ve bölgeye alan taraması çerçevesinde gezilerimiz oluyor. Çocuğun hayatının yüzde 80’i oyun ve oyuncak.  Çocuk oyun ve oyuncakla öğrenir ve kültürlenir.  Milli kimliğin inşasında oyun ve oyuncağın çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Türk Dünyası’nda bu projenin karşılık bulması bizleri mutlu ediyor.  Bu proje kapsamında kurultayların dışında değişik başka etkinliklerde düzenleyeceğiz”

oyuncak-festivali-2

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.