arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C

MUSTAFA GÜNDOĞ YAZDI…

MUSTAFA GÜNDOĞ YAZDI…
23 Mayıs 2019 13:16
A+
A-

Bodrum gibi rantın yüksek olduğunu yerlerde, adınız çıkmadan, iş takip ederek kazanç sağlamanın yollarından bir tanesi belediyeye yakın olmaktan geçiyor. İş takip etmenin iki yolu var. Ya belediyenin dışında olacaksınız, yada içerisinde. Dışında iseniz; belirli dernek ve kuruluşlarda aktif rol alacaksınız.

Belediyenin içerisinde olarak iş takip etmenin en etkili yolu, belediye meclis üyesi olmaktan geçmektedir. Bugünkü konumuz belediye meclis üyeliği değil. Diğer bir yöntem ise ne içinde olacaksınız belediyenin, nede dışında.

Ne dışında olmak, nede içinde olmak …

İş takip işi yapmıyorsak da, gelecekte siyasi amacımız varsa, bir yerlere gelmenin yolu da aynıdır. Var olan oluşumların veya kendi kuracağınız bir oluşum yaratarak, sosyal etkinlikler düzenleyerek adınızı duyur, bir anda şehrin önde gelen isimleri arasında yer alabilirsiniz.

Süleyman Demirel’in bir lafı vardır: “Kendim için bir şey istiyorsam namertim” kendisi için bir şey istemezdi ama, bir şey yapılması için sanki ona mecbur muşuz algısı yaratmaktaydı.

Yaklaşık 10 yıldır yasadan sebep Bodrum Belediyesi Kent Konseyi’ni kurdu. Başlangıcı da sağlıksızdı, şu anki durumu da sağlıksız devam ediyor. Katılması gereken bileşenler ne yazık ki tam anlamıyla destek vermediği gibi, erki elinde tutanlarda katılımcılığın önü geçmişlerdir.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı her ne kadar Kent Konseyini önemsemiyor görünse de, ilk başlarda başkan ve yürütme kurulunun kim olacağanı belirlemede etkin rol oynamış ve olması gerekenin dışında bir kent konseyi yaratmıştır.

Kent Konseyinin amacı bellidir. Kanun koyucu açık ve net çizgisini belirlemiştir. Lakin biz her şeyi sulandırdığımız gibi, bu oluşumu da sulandırmış durumdayız.

Nedir amacı…

“Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilicik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan kent konseylerinin çalışma usul ve esaslarını…”

Belediye kanununun 76. maddesinde ve ilgili yönetmelikte kent konseyinin amacı bu şekilde belirlenmiştir. 10 yıldır çalışan Kent Konseyinin amacına uygun davranış sergilediğini söylemek zor.

Yarın saat 14:00 de, Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda, yeni dönem genel kurulunu yapacak olan Kent Konseyi, Başkan ve yürütme kurulu adaylıklarına ilgi, önceki dönemlere göre bir hayli fazla. Beş başkan adayı var ,yürütme kuruluna ne kadar aday çıkar, yarın belli olacak.

Bu dönem ki seçimlere bu kadar adayın çıkmasını olumsuz olarak değerlendirmiyorum tabi ki. Düşünsenize Kent Konseyi amacı doğrultusunda çalışmak isteyen bunca aktivist yaratmışız, Bodrum için sevindirici olsa gerek.

Ben yine şeytanın avukatlığını yapayım…

İşimiz şeytanın yollarını kapatmaktır aslen. Kent konseyine aday olan kişilerin iyi değerlendirilerek görev verilmesi, Bodrum’a bir çok alanda fayda sağlayacaktır. Adaylar içerisinde; sosyal alanda Kent Konseyi olamadığı dönemde dahi, bu işlere için hiçbir beklentisi olmadan uğraş veren arkadaşlarımız mevcut.

Kent Konseyi Başkanlığı öyle bir yer ki…

Hani dedim ya; “iş takibi, iş bitiricilik” adınız çıkmadan nasıl yapılır diye. Ya belediyenin içinde, ya dışında, yada ne içinde ne dışında olacaksınız.

Kent Konseyi, ne belediyenin içi, nede dışıdır. Kent Konseyi Başkanı,Belediye Başkanına yakın olmanın, istediğiniz zaman görüşmenin en kestirme yoludur. Kimse size “Niye geldin, niye gittin.” demez. Belediye Başkanının yanında daimi olarak görüntü verebilir, sosyal medyadan paylaşabilirsiniz.

Danışmanlık adı altındaki işleriniz kolaylaşacak ve gizli iş bitirici olacaksınız. Çünkü; toplum sizi “Kent Konseyi Başkanı” olarak bilecek, bu nedenle de diğer yapmak istedikleriniz, gözardı edilecektir.

Başkanın yanında ki adam…

Artık, başkanla iletişim kurmak isteyenler sizinle irtibata geçek ve prim yapacaksınız. Şimdi densizin biri çıkıp “böyle bir aday mı var?” diyecek, densizliği ben yapayım. Amacı bu olan aday mı var?

Ya, sizce böyle bir aday olabilir mi? Olmamasını umut ederim, varsa da bence çekilsin adaylıktan. Tabi, bu tür durumlara Başkan Aras müsaade eder mi, edeceğini pek sanmıyorum. Ancak; insanoğlu, kesin hüküm vermek doğru değil, şu ana kadar olan gidişat da iyi değil. Sonuçları yaşayarak göreceğiz.

Tüm Kent Konseyi bileşenlerine, genel kurula katılmalarını tavsiye ediyorum. Bodrum’da siyasi erk elde etmek ve kendilerini güçlü göstermek için, çeşitli bahanelerle dernekler kurulmaktadır. Kentimizin geleceğini düşünüyorsak Kent Konseyi ve seçimleri çok önemlidir.

Aday arkadaşların, bir araya gelerek durumu iyi değerlendirip, Bodrum için doğrusu neyse onu yapacaklarını umut ediyorum.

“Nefistir Seni Yolda Koyan, Yolda Kalır Nefse Uyan…” Yunus Emre

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.