arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Mumcular’a Hizmet Binası…

Mumcular’a Hizmet Binası…
8 Ağustos 2020 10:01
A+
A-

Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan “Ek Hizmet Binası” Mumcular Mahallesinde açıldı.

Arena Bodrum Haber – Mumcular Mahallesinde bulunan bir süredir kullanılmayan Köy Grup Teknisyenliği Hizmet Binası, tadilattan geçirilerek Bodrum Tarım ve Orman Müdürlüğü Ek Hizmet Binası olarak törenle hizmete girdi.

Mumcular Hizmet Binasının önünde düzenlenen açılış töreninde ev sahipliğini Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptı, Bodrum protokolünü bir araya geldiği törende; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Muğla AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Tarım İlçe Müdürü Fahrettin Doğan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, MHP İlçe Başkanı Bahattin Kul, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürüleri, STK Temsilcileri, bölgedeki Mahalle Muhtarları ile üreticiler katıldı.

Açılış töreni öncesi İl Müdürü Barış Saylak, tarım konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarım konusunda ki söylemlerine dikkat çekerek şunları söyledi;

“1978 yılında temeli atılan bu bina bölge üreticilerimiz için büyük bir öneme sahiptir. Son yıllarda harabe haline gelen bu binayı tadilattan geçirerek tekrar çiftçilerimizin hizmetine sokmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 17-21 Kasım 2019 tarihinde yapılan 3. Tarım ve Orman Şurasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği ve Şura’da alınan ilke kararlarından olan “Tarım En Az Milli Savunma Kadar Stratejik Bir Öneme Sahiptir” sözünden hareketle, Covid-19 pandemisi göstermiştir ki tüketecek gıda hammaddeniz yoksa siz de yoksunuz. Bu bakımdan üreticimizi korumak, hizmeti üreticimizin ayağına götürmek büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda bölge üreticimizin işini kolaylaştırmak için tekrar hizmete açtığımız bu binanın açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” 

20’ye Yakın mahalleye hizmet verecek hizmet binasının sağlayacağı avantajlara dikkat çeken Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, “Tarım ve hayvancılıkta Bodrum bölgemizin kalbi olan Mumcular’da 20 mahallemizdeki üreticilerimize hizmet getirecek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ek binamızın açılışını Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Akif Özkaldı’nın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Bölgemizdeki üreticilerimizi zaman yönünden son derece rahatlatacak olan ek binamızın hayata geçirilmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Mumcular Barajımızdan çevredeki tarım arazilerinin sulama projelerinin iyileştirilmesi ve Güvercinlik’teki Orman Kampımızın yeniden kamuya kazandırılması için de Bakanlığımızla birlikte çalışma başlattık. Bölgemize ve üreticilerimize hayırlı olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemir’liye bölgemize katkıları için şükranlarımı sunuyorum.” diyerek bakan yardımcısında bazı isteklerde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da törende yaptığı konuşmada; “Bu binanın açılışı vesilesiyle buraya kadar gelen gerek Bakan Yardımcımıza, gerekse milletvekillerimiz, içinde bulunduğumuz Karaova Bölgesine Hükümetimizin önem verdiği bir bölge olduğunu bizlere gösteriyor. Bölgemiz için yapılan bu işbirliği, bölge tarımının bir adım daha ileri götürülmesi açısından önem arz ediyor. Burada çalışarak bölge çiftçisine destek olacak olan İlçe Tarım Orman Müdürlüğü teknik personeline şimdiden çok teşekkür ederim” dedi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise; “Mumcular Bölgesi Bodrum için önemli bir tarım bölgesidir. Bu tarım bölgesinde bu gibi hizmet binaları sayesinde hizmetin üreticiye götürülmesi önemlidir. Birkaç kez yıkılması yönünde görüş bildirilen, fakat tadilattan geçirilerek, personel takviyesiyle tekrar hizmete açılan bu binanın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Törende son konuşmacı olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ise yaptığı konuşmada; “Bu bölgede Köy Grup Teknisyenliği binası olarak hizmet veren binamızın, üreticilerimizin talepleri ve tadilatının tamamlanması ile tekrar hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Yerinden hizmet yapılması, üreticilerimizin vakit kaybetmeden, Bodrum’a gitmeden, iş ve işlemlerini yapması büyük bir şanstır. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’in talepleri olan konuları da hayata geçireceğiz.” dedi.

Yapılan açılıştan sonra bölgede yetiştirilen sebze ve meyvelerden oluşan menü katılımcılara ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.