arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3616
EURO
34,7772
ALTIN
2.401,08
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C

MÜLTECİ KAMPI İDDİASI BODRUM’U GERDİ…

MÜLTECİ KAMPI İDDİASI BODRUM’U GERDİ…
14 Nisan 2016 18:21
A+
A-
CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, hükümetin mültecileri Muğla’ya yerleştireceği iddialarını TBMM gündemine taşıdı

Üstündağ ayrıca, Milas ve Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağını ileri sürdü.

Milletvekili Üstündağ, “Avrupa’dan Türkiye’ye gönderilecek olan Suriyeliler için Türkiye’ye giriş yapacakları noktalarda konteyner kentler kurulacağı gerek İçişleri Bakanı gerekse Göç İdaresi Başkanlığı yetkilileri tarafından dile getirilmektedir. Bu amaçla Güllük Limanı mülteci giriş noktalarından biri olarak belirlenmiş olup, bu kapsamda Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesindeki alana bir mülteci kampı kurulacağı öne sürülmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Üstündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu dilekçesinde, “Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan Dörttepe-Karaova bölgesinde bir mülteci kampı kurulacak mıdır? Bu bölge dışında Muğla sınırları içerisinde herhangi bir noktada mülteci kampı kurma çalışmanız var mıdır? Ülkemizin en önemli turizm alanlarından birinin merkezinde böyle bir mülteci kampı açılması, Milas ve Bodrum bölgesini hem turizm açısından, hem ekonomik açıdan, hem güvenlik ve hem de sosyal açıdan çok olumsuz etkilemeyecek midir? Yapılan incelemelerden yerel yöneticilerin mülteciler ve yerleştirilecekleri yer konusunda herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır. Bu konuda yerel yöneticilerden saklanacak kadar gizli bir proje nedir? Güllük Limanı’nın bu türden bir mülteci kabulü yapması öncelikle bölgede ciddi güvenlik sorunu yaşanmasına sebep olmayacak mıdır? TÜİK tarafından en güvensiz il ilan edilmesi ile başlayan süreç Muğla’nın demografik yapısının değiştirilmesine kadar uzanmaktadır. Muğla ile ilgili olarak bölgenin sosyal ve kültürel yapısını değiştirmeye dönük özel bir proje mi uygulanmaktadır?” sorularını yöneltti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.