arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2652
EURO
34,7842
ALTIN
2.411,76
BIST
10.267,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİ 25. SAAT’TE BULUŞTU…

MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİ 25. SAAT’TE BULUŞTU…
5 Mart 2017 12:20
A+
A-

Bodrum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirle Odası’nın 01-07 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu seminer Heredot Kültür Merkezinde yapıldı.

4 Mart 2017 Cumartesi günü Herodot Kültür Merkezi’nde İzgören Akademi Eğitmeni Gökhan Okçu’nun sunumu ile “25. SAAT” isimli seminer Bodrumlu muhasebeci ve mali müşavirlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Seminer öncesinde Bodrum SMMMO Başkanı Barış Erdoğan’ın yaptığı açılış konuşma metni aşağıdaki gibidir…

Saygıdeğer konuklar ;

Muhasebe nedir, neden bu kadar önemlidir. Hiç bunları kendinize sordunuz mu? Ya da; niçin vergi mükellefleri idareye karşı sorumluluklarını bizler aracılığı ile yapma ihtiyacı içerisindedir. Hatta; kanun koyucu niçin bu bildirim ve beyanların  muhasebe mesleğini icra eden saygıdeğer, fedakar meslektaşlarımız aracı ile yapılmasını kabul etmiştir.

Muhasebe; ‘’Tüm kuruluşların mali nitelikteki işlemlerini ve olaylarını  para ile ifade edilmiş şekilde kaydeden, sınıflandıran, özetleyerek rapor eden ve sonuçlarını yorumlayan , analiz eden bir bilim dalıdır.’’

Muhasebe, işletmelerin varlıklarının ve kaynaklarının oluşumunu, bunların kullanılma biçimini, işletmelerin yaptığı işlemler sonucunda bu varlıklardaki ve kaynaklardaki değişmeleri,  işletmelerin mali durumlarını açıklayacak bilgileri sağlayan ve bu bilgileri ilgili kişi ve kurumlara ileten bir bilgi sistemidir.

Muhasebe sadece kar amacı ile kurulan işletmelerle ilgili değil, kar amacı gütmeyen yani topluma fayda için hizmet veren tüm kuruluşlar için de geçerlidir.

Kurumlar ‘’faaliyetleri neticesinde elde ettikleri artı değerleri  , etkin bir  biçimde kullanmaz ve doğru yatırımlara dönüştüremezlerse ‘’ üzülerek ifade etmeliyiz ki yok olup giderler .

Bizler Dile kolay 27 yıldır muhasebe mesleğini icra ederek, Ülkemizdeki ekonomik ve toplumsal sorunları yakından takip ediyoruz.

Bu gün ülke genelinde bulunan 105 bini aşan  meslek mensubu ile  ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterlerini bizlere  aktarılan bilgi ve belgelere dayalı olarak tutuyor , muhasebe ve finansla ilgili konularda inceleme, tahlil, denetim, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri kanunun bizlere verdiği yetki ile yapıyoruz .

Daha açık bir ifade ile bizler ülke ekonomisinin en önemli aktörleri içerisindeyiz.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak kurulduğumuz 2010 yılından bu güne kadar  yarımadamızda birçok eğitim ve seminer düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz.

Bodrum başta olmak üzere, tüm ülkemizdeki gelişmeleri titizlikle takip ediyor , gelişmeler üzerinde  çalışıyor ve meslektaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz.

Muhasebe mesleğini icra eden bizler ; günlük yaşamın içerisinde her zaman  yanınızdayız. Sadece işletmelere hizmet vermiyoruz.

Sosyal sorumluluğumuz gereği; Öğrencilere meslek seçimlerinde yardım ediyoruz. Hasta vatandaşlarımıza Sosyal Güvenlik alanında bilgi veriyoruz. Yaşlılarımıza emekli aylığının bağlamasında yardımcı oluyoruz. Hangi konuda olursa olsun; yapılacak bir sözleşmede taraflara yasal mevzuatlar çerçevesinde danışmanlık yapıyoruz.

İnanın; Şu cümleyi duymaktan onur duyuyor ve mutlu oluyoruz. ‘’Gel biz bu konuyu benim muhasebecime, müşavirime bir soralım. O bilir… ‘’

Bizler; Güvenilir Mali Danışmanlar  olarak sizlere ve ülkemize hizmet ediyoruz .

Bu mesleği icra edebilmek için 4 yıl lisans eğitimi, 3 yıl mesleki zorunlu staj eğitimi ve staj sonunda şu an ülkemizde yapılan en zor sınavlardan biri olarak kabul edilen ‘Mesleki Yeterlilik Sınavını’ başarıyla geçtikten sonra ruhsat almaya hak kazanıyoruz.

Bu bağlamda ; tam bir kariyer mesleği olan ve hiçbir zaman eskimeyen , güncelliğini yitirmeyen  bir mesleği icra etmekten gurur duyuyoruz.

İşte bu nedenledir ki; ‘’işletmeler idareye karşı sorumluluklarını bizler aracılığı ile yapma ihtiyacı içerisindeler.‘’

‘’kanun koyucuda bildirim ve beyanların  muhasebe mesleğini icra eden saygıdeğer ve fedakar meslektaşlarımız aracı ile yapılmasını kabul ediyor. Çünkü bizlerin hazırladıkları bilgi ve belgelerin doğruluğuna güveniyorlar, güveniyor sunuz.

Bu gün bu salonda;  mesleki SOSYAL sorumluluğumuz gereği tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bir SEMİNER düzenledik. Eminiz ki; bu gün, buradan ayrıldığınızda hayata dair başarılacak ve hoşlanılacak pek çok şeye sahip olacaksınız. Kendiniz ve çevrenizdeki kişiler ile ilgili ne kadar çok karara etki ettiğinizi göreceksiniz.

Hayat kısa..! Ancak, bugün geriye kalan hayatınızın ilk günü. Bunu asla unutmayın.

Gelecek güzel günlerde görüşmek dileği ile hepinize MUHASEBE HAFTAMIZIN kutlama etkinliklerinde  bizimle birlikte olduğunuz için  odamız adına teşekkür ediyor, Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.