arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
27°C

MUĞLA’NIN DAMARLARINDA MUSKİ KÖSTEBEĞİ DOLAŞIYOR…

MUĞLA’NIN DAMARLARINDA MUSKİ KÖSTEBEĞİ DOLAŞIYOR…
12 Nisan 2017 20:44
A+
A-

MUSKİ Genel Müdürlüğü, yeni aldığı araçta bulunan ‘Köstebek’ olarak adlandırılan iki yönlü robot kamera ile il genelindeki kanalizasyon hatlarının içini kontrol ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, şehirlerin damarları olarak nitelendirilen kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının kontrolünü ‘köstebek’ olarak bilinen kameralı robotla yapıyor.

İnsan vücudundaki damaların önemi kadar kanalizasyon ve içmesuyu hatlarının da şehirler için çok önemli olduğunu belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Muğla gibi önemli bir kentin alt yapısının önemini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de alt yapıdaki sorunlara kısa sürede tespit edip müdahale etmemiz gerekiyor. Araç filomuzda bulunan kanal görüntüleme aracımız ile hatlardaki tıkanıklık, sızma ve taşma gibi arızaların kesin ve noktasal olarak tespitini yapıyoruz” diye konuştu.

ÜLGEN, “DENEME YANILMAYA SON VERDİK”

Hatlardaki arızalar nedeniyle üst yapıların boz-yap haline gelmemesi için artık bu araçla deneme yanılmaya son verdiklerini belirten Ülgen, “Önceleri yer altı hatlarında oluşan bir arızada noktasal yer tespiti mümkün olmadığı için mecburen o sokaktaki bütün hattı kazıp yenilememiz gerekiyordu. Bu aracımız ile bir problemi deneme yanılma yöntemi ile değil bilinçli bir şekilde araştırıp bu araştırmalar sonucunda da şehrimize en verimli hizmeti sunmak için çabalıyoruz” dedi.

“KÖSTEBEK ARAÇTAN 300 METREYE MESAFEYE HARAKET EDEBİLİYOR”

Kanal görüntüleme aracı ile damarları görüntülenmemiş ilçe kalmayacağını belirten Ülgen, “Araçta bulunan “Köstebek” isimli robotla, arızalı yerleri noktasal olarak tespit ediyor ve lazer sistemi ile tespit edilen bu yerleri milimetrik olarak ölçebiliyoruz. Ayrıca bu ölçüm sayesinde kanala yapılması gereken tamir metodunu da net olarak belirleyerek noktasal müdahale de bulunuyoruz. Köstebek robotun çektiği görüntüler, bilgisayar vasıtasıyla kaydedilmekte ve araç içerisinde monitör tarafından da izlenmektedir. Araçta yer alan robot kanal içerisinde 300 metre mesafeye kadar hareket etme kabiliyetine sahiptir. Şubat ayında araç filomuza kattığımız bu aracımız ile Fethiye ilçemizde 3 bin metre, Ortaca ilçemizde bin metre uzunluğundaki hatların kontrolü yapıldı. Diğer ilçelerimizde de bu çalışmamız devam ediyor.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.