arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Muğla’lı Gençlerin Teknofest’i..

Muğla’lı Gençlerin Teknofest’i..
9 Eylül 2022 09:21
A+
A-

Bu yıl Samsun Çarşamba havalimanında düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de Muğla rüzgarı esti.

Arena Bodrum Haber – Muğlalı gençler geliştirdikleri projeleriyle Türkiye’nin enleri arasında yer aldı. Biri şampiyonluk kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı Teknofest’te derece elde eden Muğlalı gençlerle bir araya geldi. Şampiyonluk coşkularına ortak oldu.

Muğla Valiliği Vali Özer Türk Toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Vali Orhan Tavlı gençlerle tek tek ilgilendi. Gelecek plan ve projeleri hakkında sohbet etti.

Muğlalı gençlerin başarılarıyla gurur duyduğunu belirten Vali Orhan Tavlı “Muğla’mız için, Ülkemiz için, İnsanlık için proje geliştirerek çözüm üretmek üzere yaptığınız çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Devletimizin de Milletimizin de güçlü olduğunu, Devletimizin her zaman çalışan ve üreten gençlerin yanında ve destekçisi olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı, “Gençlerimize imkân tanınması ve destek sağlanmasında Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Muğla’mız, Ülkemiz ve insanlık için çalışan, üreten , başarıyı yakalayan gençlerle ve öğretmenleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı, “İlimizi gururlandıracak başarılı projelere imza atan ve bu projelerde emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Öğrencilerimizin bu başarılarında emekleri bulunan anne ve babaları başta olmak üzere öğretmenlerini, okul yöneticilerimizi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerini tebrik ediyorum. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından danışman öğretmenlere plaket, öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Orhan Tavlı proje kapsamında geliştirilen araçları inceledi. Gençlerin ısrarı üzerine araçlara imza attı.

Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi koordinesinde kurulan Kavaklıdere Roket Takımı Teknofest Liseler Arası Roket Yarışması’nda Türkiye şampiyonu olmuştu. Şampiyon öğrenciler, 3 Eylül’de şampiyonluk kupasını ve 70 bin Türk lirası birincilik ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı. Kavaklıdere Roket Takımı En İyi Sunum Ödülünün de sahibi olarak Teknofest Karadeniz’i iki kupa ile tamamlamayı başardı.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri TEKNOFEST 2022 TÜBİTAK 2204-C Liseler Arası Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda “Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı” adlı projeleriyle başarılarını aldıkları üçüncülük kupasıyla taçlandırdı.

Bir diğer üçüncülük ödülü ise Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi Martılar Teknoloji Takımından geldi. İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda geliştirdikleri “Orman Yangınlarını Tespiti ve Yapay Zeka ile Erken Uyarı Sistemi Projesi” ile dikkatleri üzerine çeken Marmaris Martılar Takımı Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.