arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

MUĞLA’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

MUĞLA’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
28 Şubat 2017 11:13
A+
A-

 

Vali Çiçek, İstihdam Bilgilendirme Toplantısında İşverenlerle Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliği ile düzenlenen İstihdam Bilgilendirme toplantısına katıldı.

Toplantıya Vali Çiçek’in yanı sıra Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Muğla İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, İlçe odaları temsilcileri, Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Devletin işverenlere destek verdiğini ve bu desteği işverenlerin çok iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, “Devletimizin ve hükümetimizin siz işverenlere yapacakları katkılar hakkında bilgi vermek için bugün burada sizlerle bir araya geldik. Sizlere sunulan bu hizmetlerden faydalanmanız çok önemli. Vatandaşlarımızla bir araya gelirken, siz işverenlerimizle de bir araya geliyor, sizlerle toplantılar düzenliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliğini ilan ettiğini söyleyen Vali Çiçek, “Hükümetimiz de istihdam ile ilgili bir politika uyguluyor. Bizde ilimizde tüm işverenlerle ve yetkililer ile birlikte istihdam seferberliğini yürüteceğiz. Ülkemizin bekası ve ekonomimizin güçlü olması için temel esas işveren ile işçinin aynı anda uyum içerisinde çalışması ve üretmesi gerekiyor. İşverenimiz işçi ararken sıkıntıya düşmesin diye başta Çalışma İŞKUR Müdürlüğümüz olmak üzere, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz ve Üniversitemize kalifiyeli işçi yetiştirmek için görevler verdik” dedi.

Vali Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş verimliliğini arttırmak için ortak akıl ve kolektif hareketle hep birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bir ülkenin güçlü olması ekonomisine bağlıdır. Ülkemiz üzerinde oynanan bir takım oyunlar var. Yurt dışında menfi propagandalar yaparak ülkemizin itibarını bozmaya çalışıyorlar. Bu yüzden işçisiyle ve işvereniyle hep birlikte ekonomimizi ayakta tutacağız. Ekonomi alanındaki azmimizi ve kararlılığımızı birlik olup tüm dünyaya göstereceğiz.”

İşverenlere seslenen Vali Çiçek; “2017 yılı çok iyi geçecek. Muğla’da sizlerle birlikte her şeyi başarabiliriz. Yeter ki hedefimizi belirleyelim ve rotamızı hedefimize doğru çevirelim. Hedefimiz 30 bin işçimizin bu projeden faydalanması” dedi.

İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli “Özel sektör işverenlerimiz İstihdam seferberliği kapsamında 687 sayılı KHK’nın ilgili hükümleri gereğince 31.12.2016 tarihinde işçi sayısına ek olmak üzere ve geriye dönük 3 ay işsiz olmak üzere İŞKUR’a da kayıtlı olmak koşuluyla istihdam edilmeleri halinde kontenjan ve herhangi bir sayı şartı aranmaksızın 31.12.2017 tarihine kadar her işçinin 773,00TL’si devlet tarafından karşılanacaktır” dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ise “Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının Akredite oda belgesinin yenilendiğini, bu kapsamda 5 yıldızlı oda statüsünün devam ettiğini belirterek, akredite olma başarısını gösteren odalarımız reel sektör için daha nitelikli hizmet üreten ve sunan merkezler haline gelecektir” dedi.

MUTSO olarak İstihdam alanında önemi adımlar attıklarını belirten Başkan Karakuş, hedeflerinin istihdam seferberliği ile kapasiteyi iki katına çıkarmak olduğunu belirtti.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız ise “Amacımız devletimizin sunduğu imkânlardan faydalanarak işsizlere iş bulmak, birlik olmak, diri olmak. Hep birlikte ülkemiz için el ele vermeliyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.