arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2707
EURO
34,7492
ALTIN
2.397,24
BIST
10.247,75
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C

MUÇEV Asılsız Haberleri Yargıya Taşıdı…

MUÇEV Asılsız Haberleri Yargıya Taşıdı…
10 Kasım 2020 10:41
A+
A-

Periyodik şekilde MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’ni yıpratmak amacı ile yapılan yayınlar adli yargıya taşındı.

Arena Bodrum Haber – MUÇEV Tur.Tic. Ltd. Şti.’nin avukatı Av. Dr. Mahcemal Seyhan, MUÇEV Tur.Tic. Ltd. Şti. hakkında periyodik olarak asılsız haberler yapan www.haberimizvar.net isimli web sitesinin Yazı İşleri Müdürü Yunus Erdoğan ve haberi yapan Genel Yayın Koordinatörü Ebru Küçükaydınhakkında Muğla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. MUÇEV Tur.Tic. Ltd. Şti.’nin avukatı Av.Dr.Mahcemal Seyhan yaptığı yazılı açıklamada “İddiada bulunma, düşünce açıklama, eleştiri yapma ile kişilere karşı hukuka aykırı ve küçültücü beyanlarda bulunma arasında bir ilgi bulunmamaktadır” dedi.

Av.Dr.Mahcemal Seyhan açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Yazı İşleri Müdürü Yunus Erdoğan ve haberi hazırlayan Genel Yayın Koordinatörü Ebru Küçükaydın, hukuka aykırı şekilde gerçek bir eyleme dayanmayan iddiaları ortaya atmıştır. Ayrıca Ebru Küçükaydın’ın hukuka aykırı iddialarında, kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme amacı da söz konusu değildir. Aksine kamuoyunda MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma yapılan şirket algısı yaratmaya çalışmaktadır. MUÇEVTur.Tic.Ltd.Şti. hakkında doğru ve gerçek olmayan “MUÇEV’e soruşturma” ve “MUÇEV Soruşturma yok diyor ama… İşte belgesi!” iddialarına ait sözlerin söylenmesi ve yayınlanması, hukuka aykırıdır ve ifade özgürlüğü ile basın özgürlüğü kapsamında değildir. Bu sebeple Ebru Küçükaydın, MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. hakkındaki hukuka aykırı olan iddiaları, davacının kişilik değerlerine saldırı oluşturan bir nitelikte olmamalıdır. İddiada bulunma, düşünce açıklama, eleştiri yapma ile kişilere karşı hukuka aykırı ve küçültücü beyanlarda bulunma arasında bir ilgi bulunmamaktadır.”

Asılsız haberlere cevap…

İnternet sitesinde yapılan asılsız haberlere ihale tarihleri ve bedelleri ile cevap veren Av.Dr.Mahcemal Seyhan şöyle devam etti; “ www.haberimizvar.net internet sitesinin 16.10.2020 günlü https://www.haberimizvar.net/haber-mucev-e-sorusturma-17352.html linkinde “MUÇEV’e soruşturma!” başlığıyla asılsız habere yer verilmiş, MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. ve Şirket Müdürü Gürkan Büyükkaralı hakkında Muğla Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığı, MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ihalesiz olarak alanların kiralandığı iddia edilmiştir. Haberde yer verildiği şekilde MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti.’ne kurulduğu günden bu yana ihalesiz hiçbir yer kiralanmamıştır. Aynı zamanda şirket hakkında Muğla Valiliği tarafından başlatılan bir soruşturma da bulunmamaktadır. Haberde bahsi geçen Antalya Demre Üçağız’da bulunan alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılmış, MUÇEV Tur.Tic.Ltd.Şti. 07.07.2020 tarihinde yıllık 800.000 TL + KDV kira bedeli ile alanı 10 yıllığına kiralamıştır.

16 Ekim 2020 tarihinde yapılan “MUÇEV’e soruşturma!” başlıklı habere karşı tarafımızca hem noter aracılığıyla hem de e-mail yoluyla cevap ve tekzip metni yollanarak yapılan asılsız haberin kaldırılması ve tekzip metninin yayınlanması talep edilmiştir. Ankara 16.Noterliği’nin 19 Ekim 2020 tarihli ihtarnamesi ile 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14’üncü maddesi ve 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9’uncu maddesi gereğince işbu ihtarnamenin Yazı İşleri Müdürü Yunus Erdoğan’a tebliğinden itibaren üç gün içerisinde yayımlanmasını, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımızı ihtaren bildirmemize rağmen, Ebru Küçükaydın tarafından, 20 Ekim 2020 tarihinde yine asılsız olarak “MUÇEV Soruşturma yok diyor ama… İşte belgesi!” (https://www.haberimizvar.net/haber-mucev-sorusturma-yok-diyor-ama-iste-belgesi-17429.html) başlıklı haber yapılarak MUÇEV Tur.Tic. Ltd. Şti.’ni karalamaya devam edilmiştir.

Haberde iddia edilen belge, kiralama alanının sözleşme süresi 29.06.2020 tarihindesona eren vesözleşme süresi bitimine kadar işletmecinin sözleşme şartlarını yerine getirmediğinden, MUÇEV Tur.Tic.Ltd.Şti. tarafından 10.08.2020 tarih ve 2020/664 sayılı (39887) yazıyla, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sözleşme süresinin bittiğinden, işletmecinin tahliye edilmesi talebinde bulunulmuştur. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bu talebe istinaden tahliye işlemi yapılmıştır.

Ebru Küçükaydın tarafından 20 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan “MUÇEV Soruşturma yok diyor ama… İşte belgesi!” başlıklı haberde delil olarak kullanılan belge,MUÇEV Tur.Tic.Ltd.Şti tarafından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden tahliye talebinde bulunulan yazıdır. Ebru Küçükaydın, resmi evrakın farklı anlaşılması ve MUÇEV Tur.Tic.Ltd.Şti. hakkında soruşturma başlatıldığı algısını yaratmak istemiş olup, asılsız olarak haberler yapmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.