arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C

MUÇEP: VALİNİN SÖYLEDİKLERİ GERÇEKLERİ YANSITMIYOR…

MUÇEP: VALİNİN SÖYLEDİKLERİ GERÇEKLERİ YANSITMIYOR…
15 Şubat 2017 20:33
A+
A-

Muğla Çevre Platformu, Muğla Valisi Amir Çiçek’in sahillerin imara açılmayacağı yönündeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın doğal SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesini öngören çalışması, Muğla’da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Çevrecilerin, SİT alanlarının derecelerinin değiştirilmesini öngören çalışmaya karşı tepkisi sürerken, Muğla Valisi Amir Çiçek’in dün Marmaris’te yaptığı açıklama kafaları karıştırmıştı. Vali Çiçek, iddiaların doğru olmadığını ve  doğal sit alanlarının dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğini belirtirken, bugün MUÇEP’ten gelen açıklama bir kez daha soru işaretlerine neden oldu. MUÇEP, Vali’nin açıklamalarının ‘kaynağını’ sordu ve konunun takipçisi olacağını duyurdu.

Muğla Çevre Platformu’ndan yapılan açıklama şöyle:

Muğla Valisi Amir Çiçek’in dün medyaya yansıyan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne görüş almak üzere gönderdiği,  doğal sit alanlarının yeniden değerlendirilmesini öngören çalışması için yaptığı açıklamalar ile ilgili görüşümüzü paylaşma gereği duyuyoruz.

Sayın Vali’nin “Sahillerin imara açılmasının söz konusu olmadığı, var olan durumun bilimsel güncellemesi” olduğu şeklindeki açıklaması, olumlu  bir ifade olmasına karşın gerçek durumla bağdaşmamaktadır.

Sayın Valimizin konuyu, bu projenin “2 yıl önce yapılmış bir kıyılarımızın fotoğrafını çekme çalışması” olarak özetlemesini de anlayabilmemiz mümkün değildir. Bu projenin 2016’nın son günlerinde tamamlandığını, yönetmelik uyarınca Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne görüş almak üzere yolladığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildiğini bilmekteyiz. Proje basında yer almış ve ÇŞB tarafından yalanlanmamıştır. Ayvalık’ta da benzer bir süreç devam etmektedir.

Sayın Vali’nin açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilimiz bütününde doğal sit alanlarının dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğine dair bir bilgiye rastlayamadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da henüz bu doğrultuda bir açıklama yapılmamıştır.

Hal böyle iken, Sayın Vali’nin basın açıklamasını hangi kaynağa dayandırarak yaptığı anlaşılamamıştır.

Muğla Çevre Platformu olarak, doğal SİT alanlarının koruma derecelerinin düşürülmesini öngören plan değişikliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plandan vazgeçildiğine dair  bir açıklama yapılıncaya kadar, konunun takipçisi olacağımızı, bu konuda başlattığımız imza kampanyamızı sürdüreceğimizi bildiririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.