arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3561
EURO
34,8758
ALTIN
2.404,53
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

MUÇEP 8. OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI…

MUÇEP 8. OLAĞAN TOPLANTISINI YAPTI…
12 Eylül 2017 08:25
A+
A-

MUÇEP sekizinci toplantısını Muğla –Menteşe ilçesinde gerçekleştirdi. İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantı, 17.30’da sona erdi.

Gündem dışında konuk olan Yatağan Turgut Mahalleliler, kömür ocaklarının tarlalarının sınırlarına dayandığını ve tek tük köylünün arazilerini satmaya başladıkları ifade ederek, acil bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdiler. MUÇEP MECLİSİ olarak bu konuyu yerinde görüşmek ve gerekli desteği verebilmek için, mahallelinin belirlediği bir günde Turgut Mahallesi’nde acil bir toplantı yapılması kararı alındı.

MUÇEP’ten ayrılan ve yeni katılanlar değerlendirilerek, ekolojik tahribatlar için verilen mücadelelerin uzun soluklu ve gönüllülük esasına dayandığı gerçeğinin bir kez daha altı çizildi. Çalışma Grupları ve Komisyonların daha etkin çalışması ve Datça toplantısında öngörüldüğü gibi kendi programlarını yapıp, kendi sözcülerini seçmeleri konusunda bir daha çağrı yapılması kararı yinelendi.

Bakanlık tarafından onaylanan Gökova Doğal Sit Alanı Projesi ile ilgili olarak çalışmaları koordine etmek amacıyla GÖKOVA CENNET KALSIN Çalışma Grubu oluşturuldu. Çalışma grubu ilk olarak MUÇEP -TMMOB ortak girişimiyle önümüzdeki günlerde Muğla’da açılacak dava ile ilgili olarak bir basın açıklaması hazırlayıp, yapılacak çeşitli etkinlikleri koordine etmesi kararı alındı.

Muğla’nın tüm ilçelerinde gerçekleşen, gerçekleşecek veya yeni düzenlenecek şenliklerde, Gökova’da dereceleri değiştirilen doğal sitlerle ilgili yöre halkı bilgilendirilecek, konu ile ilgili toplantılar düzenlenecek.

TBMM nin önüne gelmesi beklenen Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Korumama Yasa Tasarısının mevcut hali ile onaylanmaması ve tasarıda yer alması gereken doğrular için çalışma yapmak üzere “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Çalışma Grubu” oluşturuldu.

Muğla kıyılarının MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) eliyle özel şahıslara tahsisi ile ortaya çıkan sorunlara karşı Kıyı Kullanımları Çalışma Grubu oluşturulup, kıyıların kullanımı ile ilgili alternatiflerin hazırlanarak, valilik ve kamuoyu ile görüşme, gelişmelere göre hukuksal sürecin başlatılması kararı alındı.

MUÇEP olarak Zeytin Köy’de yanan yerlerin tekrar ağaçlandırılmasının sıkı bir takipçisi olunması, daha önce yaşanan örneklerde olduğu gibi bölgenin ranta peşkeş çekilmemesi için, yörenin ağaçlandırılması ve yöre halkının maduriyetlerinin giderilmesi için her türlü desteğin verilmesi kararı alındı.

Bir sonraki MUÇEP Toplantısının 4 Kasım 2017 Cumartesi Günü Saat 11.00’de Marmaris’te yapılmasına ve bu toplantı gündemine Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Korumama Yasa Tasarının ve Enerji Demokrasisi / kooperatiflerin ele alınacağı atölye çalışmalarının da eklenmesi, Su yönetimi ve Bisikletli Ulaşım Çalışma Gruplarının kurulması önerisinin ele alınması kararı alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.