arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

MOD, BODRUMLU GAZETECİLERİ UNUTMADI…

MOD, BODRUMLU GAZETECİLERİ UNUTMADI…
7 Ocak 2017 20:52
A+
A-

MOD Bodrum International School yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Kampüsün yemek salonunda Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda yapan okul yöneticileri gazetecilik mesleğinin toplumdaki yerine ve önemine değindi. Karşılıklı sohbet şeklinde gerçekleşen etkinlikte Okul yöneticisi Yılmaz Senemoğlu kısa bir konuşma yaparak basın mensuplarına Okul yönetiminde görev alan eğitimcileri tanıttı. Senemoğlu yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi “Öncelikle hepinizin çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım. Sizlerle bir araya gelip tanışmak istedik. Biz Bodrum’da eğitim olarak yepyeni bir sistemle ortaya çıktık ve bu konuda rüştümüzü ispat ettik. Bu konuda tabi biz yatırımcıyız işi yürütenler eğitimcilerimiz. Başta okulumuzun Genel Müdürü Noyan Erkmen var. Anaokulumuzun başında Ayşe Keleş, Kreş Müdürümüz Gülşah Dönmez ve aramıza yeni katılan İlkokul Müdürümüz Füsun Soylu. Bugün burada dinamik ve başarılı kadromuzla da tanışmanızı ve bilgiler almanızı istedik”dedi.

Basın mensuplarının hoşça vakit geçirdiği etkinlik Genel Müdür Noyan Erkmen ve bölüm Müdürlerinin kendilerini tanıtımıyla sona erdi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961-1971 arasında “Çalışan gazeteciler bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilmiştir.

4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.

Söz konusu düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu.

Bu yasa ile kendilerine yüklenen sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu (Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah) 212 sayılı yasanın ve Basın İlan Kurumu’nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasanın mesleki sakıncalar doğuracağını iddia eden bir ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapadıklarını duyurmuşlardır. “Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen bu gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar vermişlerdir. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.