arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
19°C
Bodrum
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
25°C

MİLAS VETERİNERLİK FAKÜLTESİ TÖRENLE AÇILDI…

MİLAS VETERİNERLİK FAKÜLTESİ TÖRENLE AÇILDI…
10 Haziran 2018 12:57
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yeni döneminde toplam 60 öğrenci kontenjanıyla eğitim verecek olan Milas Veteriner Fakültesi’nin hizmete açılması Milas halkı tarafından da sevinçle karşılandı. 

Milaslılar tarafından yakından takip edilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Mansur Harmandar, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Muğla Milletvekili Adayları M. Yavuz Demir ve Hüseyin Zafer Alkaya, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Milas Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayrettin Akkaya ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları ekibinin alkış toplayan gösterisiyle devam etti.

Daha sonra kürsüye gelen Milas Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, fakültenin Milas’a kazandırılmasının zorlu ve meşakkatli hikayesini paylaştı.

“Milas Veteriner Fakültesinin kurulması kararı, 5 Haziran 2015 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilmiştir. Daha sonra ben YÖK’ün teveccühü ile Sayın Rektör hocamızın da oluruyla dekan olarak atandım. Rektör hocamızın desteğiyle hemen çalışmalara başladım ve fakültenin nereye kurulacağının belirlenmesi için çalışmalara başladım. İlerleyen dönemde buranın fakülte için biçilmiş kaftan olduğunu ilgili mercilere ilettik ve yazışmalarımızı yaptık. Elektrik Üretim A.Ş.’ye yazdığımız yazıda, 123 bin 574 metrekarelik alanın fakülte için tahsisini istedik. Olumlu bir yanıt aldıktan sonra süreç başladı. Tabi bu evrede gerekli iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlamak adına dönemin AK Parti Muğla Milletvekillerimiz Sayın Nihat Öztürk, Hasan Özyer, AK Parti İl Başkanımız Sayın Kadem Mete ve diğer teşkilat yetkililerinin büyük desteğini ve yardımlarını gördük. Çalışmaların Sayın Bakanlarımıza kadar yansımasına ve işlerin yolunda gitmesinde bu desteğin büyük bir etkisi var. Ben bu anlamda destek ve katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek açıklamalarını sürdüren Prof. Dr. Akkaya, ilçenin hayvancılık potansiyeline işaret ederek Veteriner Fakültesi’nin ilçe ekonomisine ve çiftçisine ilerleyen dönemde büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Akkaya’nın ardından kürsüye gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite olarak sadece kampus alanında değil il genelinde her ilçede eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Prof. Dr. Harmandar, “Kurulması ve faaliyete geçmesi için gayret ettiğimiz Milas Veteriner Fakültemizin açılışına hoş geldiniz. Üniversite olarak amacımız sadece merkezde değil, ilçelerimizde de faaliyet göstermektedir. Merkezde 15, 3 tane Fethiye’de, bir Milas’ta ve bir Bodrum’da olmak üzere ilçelerimizde de toplam 5 fakültemiz var. Üniversitelerin şehirlerin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Veteriner Fakültesi, hayvancılık olarak da gelişmiş bir ilçemiz olan Milas için büyük anlam ifade ediyor. Tarihi ve doğal güzelliklerle ünlü olan ilçemizi güzel günler bekliyor. Ayrıca yüksekokulumuzun olmadığı ilçemiz kalmadı. Bu sene 440 öğrenci kontenjanı ilk defa öğrenci alıyor. Bunların başında Veteriner Fakültemiz geliyor. Milas Veteriner Fakültemiz 40 yerli ve 20 yabacı olmak üzere toplam 60 öğrenci alacak, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Milas’ı parlatılmayı, parlatılmayı bekleyen bir mücevhere benzeten Milas Kaymakamı Eren Arslan ise ilçenin gün geçtikçe aldığı yatırımlarla daha iyiye doğru bir yol aldığını belirtti.

“Ben Milas Veteriner Fakültesi’ni, mücevherin çok önemli bir parçası olarak görüyorum. Milas için bir kampus alanı düşünülseydi herhalde yine burası düşünülür ve dizayn edilirdi. Gerçekten burasının fakültemize tahsis edilmesi çok isabetli bir karar olmuş” diyen Kaymakam Arslan, fakültenin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından fakültenin kurulmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi ve Milas Müftüsü Ali Saim Doğru’nun dualarıyla gerçekleştirilen kurdele kesiminin arından fakülte binası hizmete açıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.