arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5555
EURO
34,8878
ALTIN
2.433,84
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Menteşe’de 1000 Dekar Tarımsal Alan Suyla Buluştu…

Menteşe’de 1000 Dekar Tarımsal Alan Suyla Buluştu…
8 Ekim 2021 16:55
A+
A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde hazırlanan projeyle 1000 dekar tarımsal alan suya kavuştu.

Arena Bodrum Haber– Kafaca Mahallesi’ndeki ova, Muğla Valiliği YİKOB desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen sulama projesi ile hayat buldu.

S.S.Kafaca Sulama Kooperatifinin girişimleri sonucu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve YİKOB tarafından desteklenen proje kapsamında iki kuyu ve göletten tarlalara 9 kilometre boru döşendi. Üç aşamada gerçekleşen projede yaklaşık 1000 dekar alan suya kavuştu.

Açılış töreninde konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yaşanan kuraklık ve küresel ısınma suyun kıymetini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Suyun sonsuz bir kaynak olmadığını vurgulayan Saylak, şunları kaydetti:

“Dünyanın yüzde 70’i suyla kaplı olsa da bunun sadece yüzde 2’si kadarının tatlı su olduğunu, bunun da yüzde 70’inin tarımsal sulamada kullandığımızı biliyor muydunuz? İşte bu noktada suyu tasarruflu kullanmak zorundayız. Basınçlı sulama sistemleri bu anlamda önemli bir adım olup ikinci hamlemiz ağırlıklı bu konuda olacaktır. Bakanlığımız sulama sistemleri konusunda 2021’de yüzde 50 hibe desteğini açıkladı. 2022’de de olacak ve sizleri bu desteklerden faydalanmak üzere davet ediyorum. Bu konuda üretmek isteyen herkese kapımız açık. Başta Muğla Valiliği YİKOB desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte üretecek birlikte başaracağız. Bu ülke ve refahımız için her zaman söylediğim gibi bir olalım iri olalım diri olalım.”

S.S.Kafaca Sulama Kooperatif Başkanı Zeki Heybeli ise projeyle ürünlerin bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle kurumaktan kurtardıklarını dile getirdi.

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.