arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3645
EURO
34,6827
ALTIN
2.395,64
BIST
10.169,22
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C

MBB Turgutreis’teki STK’ları ziyaret etti…

MBB Turgutreis’teki STK’ları ziyaret etti…
7 Şubat 2020 10:46
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi sivil toplum kuruluşları, kurum dernek ve cemiyetleri ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyor.

Haber / Foto: Ali Peltek

Muğla il Merkezi Menteşe’de başlatılan toplantıların ikincisini Bodrum’da yapacak olan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarına Turgutreis’te devam etti.

STK ziyaretlerine gerçekleştiren MBB ekipleri edindikleri bilgi, öneri ve talepleri derleyip, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e bir rapor halinde sunuyor. Süreç MBB Başkanı Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleşen toplantı ve buluşma ile sona eriyor.

İlki Menteşe ilçesinde gerçekleşen 2. buluşma için Bodrum’da çalışan MBB ekibi dünkü ziyaretlerini Turgutreis’te gerçekleştirdi. Turgutreis Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü Derneği’ni (Engençder) ziyaret eden Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimler, Bodrum Turgutreis’te bulunan derneğin kullandığı lokale gelerek, dernek üyeleri ve vatandaşlarla toplantı yaptı.

MBB’nin yaptıkları çalışmadan duydukları memnuniyeti belirten Engençder Başkanı Cengiz Sarıoğlu: “Turgutreis’e gelip bizlerin soru ve önerilerini dinleyen Muğla Büyükşehir ekiplerine teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımını önemsiyoruz. Umarım bundan sonra da STK’lar olarak, kentin yaşam dokusuna katkı sunacak projeler üretip güzel bir sinerji oluştururuz” dedi.

Engençder’in üyesi Ali Peltek, dün bana ulaşarak görüşme talebinde bulunan Büyükşehir idari birimlerinin uygulaması, her şeyden önce takdir edilecek bir yaklaşım örneğidir olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Engelliler için yapılan çalışmalar, sosyal devletin olmazsa olmazıdır. Özellikle ulaşım alanında Büyükşehir çalışmaları ve uygulamaları güzel bir ivme yakaladı. Turgutreis’te bulunan Kooperatif alanına, olumsuz hava şartlarından etkilenmemek için kapalı durak ve tuvalet yapılmasını talep ettik. Bunun yanısıra su faturaları konusunda, engelli indirimi ve sayaç aboneliği konusunda dezevantajlı grubun lehine bazı önerilerde bulunduk. Kamusal alanda erişilebilirlik hususunda kaldırım düzenlemesi ve trafik sorunlarına dikkat çektik”

Vatandaşlar, 65 yaş üstü yolcu taşımacılığı hususundaki sıkıntılar, Turgutreis’te arıtmanın olmayışı, yolların bakımsızlığı konusunda talep ve şikayetlerini, Büyükşehir ekiplerine ilettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.