arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

MAUSOLEUM’U NE KADAR TANIYORSUNUZ?

MAUSOLEUM’U NE KADAR TANIYORSUNUZ?
24 Şubat 2017 21:43
A+
A-

Dünyanın harikası ‘Mausoleum’ ve  Bodrum bir tarih ve doğa şehridir

Ülkemizin sahip olduğu çok sayıda tarihi ve doğal güzelliğin yanı sıra, yaşadığımız coğrafyanın dünyanın 7 harikasına ev sahipliği yapmış dört ülkeden biri olduğunu bilmek güzel. Bir doğal güzellikler hazinesidir. Bodrum’da turizmin sürekliliğini, kalitesini ancak içini bunlarla doldurduğunuz oranda artırabilir, devam ettirebiliriz”…

Sadece tarihi eserler konusunda değil, aynı zamanda kendi kültür değerlerimizin farkına varmak ve sahip çıkmak ve bu bilinci bu şuuru bütün insanlara yeni nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Bu şekliyle turizm süreklilik kazanacaktır. Dünyanın harikası ‘Mausoleum’  İngilizler tarafından 1856 yılında Türkiye’den götürülen Mausoleum dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul ediliyor.

Bodrum’daki Mauseleum’un kalıntılarının bulunduğu bölgeyi öğrencilerle birlikte dolaşan öğretmenler  Bodrum’un bir tarih, kültür şehri ve doğal güzellikler hazinesi olduğuna işaret ederek, ”Bodrum gerçekten bir tarih şehridir. Bodrum bir kültür ve doğal güzellikler hazinesidir. Bodrum’da turizmin içerisini kültürle dolduramadığımız zaman   turizmin sürekliliğini ve kalitesini kaybederiz. Turizmde sürekliliği sağlamak, turizmde kaliteyi artırmak amacıyla tarihin kültürün ve doğanın önemini özellikle öğrencilerimize anlatıyoruz ve vurguluyoruz” dediler.

Bodrum’da yaşayıp da kentte bulunan tarihi mekanları hiç ziyaret etmeyenlerin bulunduğunu işaret eden öğretmenler, ”Hayatın günlük telaşı içinde unutanlarımız var. Ama biz biliyoruz ki kendi değerlerimize değer vermezsek o değerlerin yerinde burada gördüğünüz gibi yeller eser. Bir başkası gelir bizim değerlerimize sahip çıkar, ortak çıkar, alır götürür ve bu böyle olmuştur ” diye konuştular

MAUSOLEUM

Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Mausoleum’un yapımına Karya Satrabı Mavsolos zamanında başlanmış. Ölümünden sonra kız kardeşi ve aynı zamanda karısı olan Artemissia yapımına devam etmiş.
Mausoleum, 24 basamaklı bir piramidin taçlandırdığı dev bir anıt mezar. İon düzeninde yapılmış eseri 36 sütün süslüyor ve orijinali 50 metre yüksekliğinde. Tepesinde ise 4 atın çektiği bir zafer arabası bulunuyor.
M.S. 13 yüzyıla kadar korunan antik mezar önce bir depremle yıkılmış daha sonrada taşları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmış. Ayrıca bu mezara ait birçok kabartma ve heykeller 1857 yılında İngilizler tarafından British Museum’a götürülmüş.
Bu yüzden bu anıta ait eserlerin çoğu British Museum’da bulunuyor. Çok az bir kısmı ve bir maketi ise Bodrum’da sergileniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.