arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2647
EURO
34,7797
ALTIN
2.412,01
BIST
10.267,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

MARKA BODRUM’UN “OUTLET” SOKAKLARI…

MARKA BODRUM’UN “OUTLET” SOKAKLARI…
18 Kasım 2018 18:45
A+
A-

Bodrum’da bu sabah saatlerinden başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, sele neden oldu. Sabaha karşı 04’ten 07:00 saatleri arasında yoğunlaşan yağmur, Bodrum merkezde birçok vatandaşı mağdur etti.

Bodrumlu vatandaşlar yerel yönetimin yetersizliğini, yaşadıklarıyla bir kez daha test etti...

Yıllar itibarıyla yerel yöneticilerin icraatlarını ifade ettikleri her fırsatta Dünya markası yaptıklarını söyledikleri Bodrum’un outlet sokakları, başta Türkiye olmak üzere, tüm Dünya’ya kendini bir kez daha ayıplattı. Söylemleriyle tekrara düşen yerel sorumluların, iki yıl önce yaşanan sel felaketinden ders çıkarmadıklarını da Bodrumlu vatandaşlar yaşadıklarıyla bir kez daha test etti adeta…

Özellikle Bodrum’un Yokuşbaşı, Çarşı, Eskiçeşme, Umurça ve Torba Mahllelerinin cadde ve sokakların göle döndüğü ilçede, araçlar sel sularıyla sürüklenirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Selin etkili olduğu bölgelerde asfalt yolların kağıt gibi parçalandığı ve oluşan sellerle araçların üst üste yığıldığı görüldü. Evlerini su basan kimi vatandaşlar boğulma tehlikesi geçirdi.

Sabah saatlerinde yaklaşık 3 saat içinde içinde yoğunlaşarak metrekareye 120 kg’a düşen yağmur suyu ile yaşanan durum sonrasında bir açıklama yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yılmaz basın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Oluşan sel dolayısıyla bazı işyerlerinde, konutlarda, araçlarda ve yollarda hasar meydana gelmiştir. Sevindirici olan herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmayışıdır. Aşırı yağış sonucu ilçe merkezinde 4 araç devrilmiş, Torba Mahallesi’nde 2 araç denize sürüklenmiştir. Bazı araçlar yolda kalmış hasar görmüştür. Hasar gören araç sayısının artabileceği 10-15 olabileceği düşünülmektedir. İtfaiyeye, belediyeye ve 112 ye 150 civarı su baskını ihbarı gelmiştir. Mükerrer ihbarlar dikkate alındığında bu sayı 100 civarıdır. Özellikle Torba mahallesinde 10 civarı evi su basmış, araçlar sürüklenmiştir. Su boşaltma işlemleri devam etmektedir. İlçe merkezinde Umurca, Yokusbaşı, Konacık, Türkkuyusu Mahallerinde, Yalıkavak Geriş’de, Turgutreis’de muhtelif yerlerde muhtelif işyerlerine ve evlere su girişi olmuştur.

Azami 100 civarı konut ve işyerinde hasar oluştuğu düşünülmektedir. Yollarda bozulma ve çökmeler ve sahil şeridinde hasarlar oluşmuştur. Herhangi bir yaralanma ve can kaybı söz konusu değildir. Hasar Tespit talepleri Kaymakamlığımızca alınmakta, Büyükşehir itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından yapılmaktadır. Hasar tespitleri sonrası vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususu mevzuat çerçevesinde değerlendirilecek, gereği yapılacaktır.

Meteorolojik bilgilere göre yağışın etkisini kaybedeceği öğrenilmekle birlikte vatandaşlarımızın sel tehlikesine karşı uyarıları takip ederek hazırlıklı ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”

Diğer yandan Metoroloji Genel Müdürülüğünden elde edilen bilgiler dahilinde, yağışlı havanın pazar ve pazartesi günü de etkili olması bekleniyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.