arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Kuruyan Göletlere Su Takviyesi…

Kuruyan Göletlere Su Takviyesi…
16 Mayıs 2021 18:31
A+
A-

Bodrum’un kırsal bölgelerinde bulunan ve kurumaya başlayan göletlere Bodrum Belediyesi ekiplerince su takviyesi yapılıyor.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla 2019 yılında başlatılan göletlere su takviyesi çalışmalarına, bu sezonda devam ediliyor.

Yaban hayattaki canlılar ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kullandığı Mumcular, Yeniköy, Kumköy, Kızılağaç ve Çiftlik Mahallelerinde bulunan göletlerdeki su seviyesinin aşırı sıcaklardan dolayı azalmasıyla Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma Birimi tarafından başlatılan su takviyesi çalışmaları yaz sonuna kadar belirli periyotlarla devam edecek.

Ekipler, Mayıs ayı içerisinde 9 gölete 33 ton su takviyesi gerçekleştirdi..

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bölge şefi olarak görev yapan Halil Kandiş yaptıkları çalışma hakkında, “Bu göletlerimiz eski insanlarımız, atalarımız tarafından çapa ve küreklerle hayvancılığın bol olduğu yıllarda su ihtiyacını karşılamak için kazılmış. Bölgemizde otuza yakın bu şekilde göletlerimiz mevcut. Belediye olarak her yıl Mayıs ayında başlayarak Eylül ayına kadar, dil ağzı söylemez dağlarda yaşayan yabani hayvanların su ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir hizmet veriyoruz. Hayvanlar yemek ihtiyaçlarını bir şekilde karşılıyorlar ama su ihtiyacı çok önemli. Burada da biz devreye giriyoruz belediye olarak. Her yıl böyle bir hizmeti yapıyoruz. Mutluyuz, hayvanlara hizmet ediyoruz. Yollardan geçerken bazı hayvanların bu göletlerden su içtiğini görüyoruz. Mutlu oluyoruz, hayvanlar mutlu oluyor, çok güzel bir duygu.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.