arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
30°C
Bodrum
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

KUMDA OYNAYIP, HAVANDA SU DÖVERİZ…

KUMDA OYNAYIP, HAVANDA SU DÖVERİZ…
8 Mayıs 2019 18:30
A+
A-

Başkan Aras, vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinleyip, belediye yönetiminin aldığı kararları deklare ettiği toplantılarına Turgutreis’te devam etti.

Yoğunluklu olarak Turgutreis esnafının katıldığı toplantıda uzun bir bilgilendirme konuşması yapan Aras, konuya ve sorunlara hakim bir yönetici profili çizdi. Turgutreis’te bulunan ve inşası yarım kalan ‘Turgutreis Yaşam Merkezi’nden’ bahsederken ‘Yaşamama Merkezi’ dedi.

Yapılacak projelerin tamamlanması için gereken parayı bulmak için gerekirse banka soyacağını, önce merkez bankasını, ardından vazgeçip, Amerika Merkez bankasını soyabileceğini esprili bir dille dinleyicilere anlattı.

Heyecanlı ve çiçeği burnunda başkanımızın izlediği yol haritası haliyle vatandaşlara da sirayet ediyor. Vatandaşlar da heyecanlı bir şekilde Bodrum’u kurtarmaya soyunuyor. Girdiğim tüm ortamlarda muhakkak konuşuluyor Bodrum’un kurtuluş reçetesi. Herkesin bir fikri var. Dünkü toplantıda en akılda kalan söylem, ‘Bodrum’u, Bodrumlulardan – Bodrum’da yaşayanlardan koruyacağız’ idi bence. Başkanın en çok yakındığı konu, belediye yetkililerinin baypas edilmesi. Sanırım bu konuda bir dizi yaptırımlar gelecek. Çünkü, aksi halde ‘kumda oynar, havanda su döveriz’ dedi başkan.

Geçen günlerde yapılan Ayhan Ongun’un düzenleyip moderatörlüğünü yaptığı Türkiye Küçük Millet Meclisi forumunda konuk olan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’ya şöyle bir soru sorulmuştu katılanlardan biri tarafından; ‘imara aykırı binaların yıkımı sadece halkı mı kapsayacak, kıyıları işgal eden sermaye gruplarını da kapsayacak mı?’ diyerek. ‘Sermaye, gariban vatandaş diye bir ayrım yok, zaten başladık yıkıma’ diyerek yanıtlamıştı soruyu.

Halkımızın ‘hak’ tanımı, emsaller üzerinden şekilleniyor. O yapıyorsa ben neden yapamıyorum, bana izin yoksa ona neden izin veriliyor gibi. İmara aykırı olan yapıların tespiti zor olmayacaktır. ‘Kötü emsal, emsal değildir’ diye yetkililerin bu tavrı tartışılır hale gelecektir. Sanırım en yoğun şekilde, imar komisyonu mesaide bulunacaktır bu yüzden. Ama en çok yorulacak olan da Sayın Aras olacaktır zannımca. Göreve geldiği günden bu yana, çıtayı o kadar yükseltti ki: uzun yıllardır Bodrum’da yaşayan biri olarak, ‘görmediğim bir başkan profili çiziyor’ cümlesini, sayın Aras için rahatlıkla kullanabilirim.

Halkın, başkanın çizdiği yol haritasına teveccühü yüksek şu konjonktürde. Akıl vermek haddimiz değildir ama, sermayenin hedefe ulaşmak, karşılaştığı sorunları bertaraf etmek için kullanabileceği ritüeller çok çeşitli ve çok çirkin olabiliyor. ‘Deli’ yiğit demektir dilimizde. Sergilediği atılgan tavırlarının, izleyeceğini taahhüt ettiği yol haritasının en büyük desteği halk olacaktır. Gerçekten de halkımızın yiğit duruşlara büyük kredisi olmuştur, olagelmiştir.

Bu, bir güzelleme yazısı, koçaklama nesri olarak algılanmamalı. Hepimiz, yaşadığımız yerdeki sorunları biliyoruz. Kimimiz bizzat yaşayarak, kimimiz gözlemleyerek. Ve Bodrum’da üç seçim görmüş bir vatandaş olarak, seçimden sonra kısa süre geçmesine rağmen, sorunları rahat bir şekilde iletip, cevabını kısa zamanda aldığım tek dönem bu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
İkinci Lig
İkinci Lig
TAKIM OY AV PU