arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Kul : Denizlerimizdeki Hakimiyetin 94.Yılı Kutlu Olsun…

Kul : Denizlerimizdeki Hakimiyetin 94.Yılı Kutlu Olsun…
1 Temmuz 2020 13:33
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanı Bahattin Kul yayınladığı Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama mesajında; Türkiye’de denizciliğin önemine vurgu yaparak, konu hakkında ki düşüncelerini aşağıdaki gibi ifade etti.

Arena Bodrum haber – “Kabotaj; bir ülkenin kendi karasuları ve kendi limanları arasında gemi işletme ve her türlü liman hizmetini kendi kontrolünde bulundurma hakkıdır.

Ülkemizde her yıl 1 Temmuz, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Bunun nedeni ise Osmanlı Devleti’nin yabancı devletlere tanıdığı kabotaj imtiyazlarının 20 Nisan 1926’da kaldırılmasına karar verilmesi ve alınan bu kararın 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmesidir.

Deniz taşımacılığını yolcu ve yük taşımacılığı temelinde ikiye ayırdığımızda; yolcu taşımacılığında her geçen gün kabotaj uygulamalarının daha etkin kullanıldığını gözlemleyebiliriz. Ticari yatlarla yapılan yolcu taşımacılığı ya da mavi turlarda, Kabotaj Kanunu uygulamalarının eskiye nazaran daha etkin bir şekilde izlendiğini söylemek mümkündür.

Ancak yük taşımacılığı söz konusu olduğu zaman konu farklı boyutlar kazanmaktadır. Türk bayrağı altında çalıştırılan gemiler için artan maliyetler, karayolu taşımacılığına sağladığı esneklik gibi sebeplerle kabotaj hattında yapılan taşımacılık dar bir alanda kalmıştır.

Kabotaj Kanununun yürürlüğe girmesi ile kendi sularımızda hakimiyetimizi ilan etmemizin üzerinden 94 yıl geçti. Bu geçen sürede Bodrum olarak Doğu ve Orta Akdeniz’ in en modern tersanelerine ve en büyük deniz turizmi filosuna sahip olmanın gururunu yaşıyoruz.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün; “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız.” sözünü kendimize rehber edinerek büyüklerimizden devraldığımız bu bayrağın hep daha ileri taşınması için elimizden geleni yapacağız.””

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.