arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,2863
EURO
37,0834
ALTIN
3.020,69
BIST
8.908,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
24°C
Bodrum
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Açık
25°C

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Terör Saldırısını Kınadı…

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Terör Saldırısını Kınadı…
25 Ekim 2024 17:05
A+
A-

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı meclis toplantısında Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen ve tüm Türkiye’yi derinden etkileyen terör saldırısını kınadı.

Arena Bodrum Haber – Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı meclis toplantısı açılış konuşmasında şunları söyledi; “Ankara’da hain bir terör saldırısı gerçekleşti ve bu saldırıda 5 vatandaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Onlara baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan 22 vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde terör olaylarının tekrar yaşanmaması için terörü hep birlikte Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak sizlerin huzurunda bir kere daha lanetliyoruz.” dedi.

Başkan Aras: Belediyelerin Mali Yapısının Güçlenmesi İçin Çalışma Yapılmalı

Enflasyonist ortam, sosyal bozulma ve çöküş durumları vatandaşların belediyelerden beklentilerini arttırdığını belirten Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras “Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkımızın ihtiyaçları çok ciddi bir şekilde artış gösterdi. Yıllardır yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konuşuluyor. Yerel yönetimler için reform çalışmalarının yapılması gibi bazı müdahalelerin gerekli olduğunu hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Özellikle belediyelerin idari ve mali yapısının güçlendirilmesi için bir çalışmayı yıllardır bekliyoruz ancak bir türlü hayata geçirilemedi” dedi.

Enflasyonist Baskı, Sosyal Problemler Belediyelerin Yükünü Arttırıyor  

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras “Sosyal problemler, enflasyon belediyelerin yükünü gün geçtikçe daha fazla arttırıyor. Eğitimden sağlığa, ekonomiden sağlıklı gıdaya, sosyal yardımlara kadar birçok konuda belediyeler şu anda büyük bir yük altına girmiş durumda. Bir taraftan birikmiş SGK borçları, vergi borçlarıyla yine hükümetimizin bu konuda aldığı kararlarla giderek sıkışmış durumdayız. Belediyeleri ülkenin ekonomisini batıran kuruluşlar olarak da görmek çok yanlış. Aslına bakarsanız SGK alacakları toplamı 900 milyar lira civarındadır. Belediyelerin SGK’ya olan borçları ise sadece 90 milyar. Yani bunun yüzde 10’dur. SGK alacaklarının yüzde 10’unu oluşturan belediye borçlarının sanki ülke ekonomisine bu kadar zarar veriyormuş veya batırıyormuş gibi bir algı yaratılarak belediyelerin üzerine gelinmesi aslına bakarsanız büyük bir haksızlıktır” şeklinde konuştu.

“Kitlesel Göçler Ülkemizi Tehdit Ediyor”

Son dönemde bölgesel, stratejik gelişmelerden ciddi şekilde etkilendiklerini belirten Ahmet Aras “Savaşlardan, çatışmalardan çok ciddi etkileniyoruz. Bugün İsrail’in zulmü sonrası 40 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz maalesef hayatını kaybetti. Dünya sessiz kalıyor. Bir taraftan Ukrayna-Rusya savaşı, bir taraftan her an İran’ın ve bölgesel olarak diğer ülkelerin bu savaşlara dahil olma tehditleri var. Aynı zamanda bunlardan kaynaklanan kitlesel göçler ülkemizi tehdit ediyor. Bu konuda da acil tedbir alınmalı, şehirlerin nüfuslarını, demografik yapılarını etkileyen göçün, mülteci sorununun önüne geçilmelidir.

“Toplumun Her Kesimini Kucaklıyoruz”

Başkan Aras “Bizler zaten belediyeler olarak halkımızın ihtiyaçlarına özverili ve  titizlikle yaklaşıyoruz. Bütün belediyelerimiz, personelimiz canla başla çalışıyor. Zor şartlara rağmen, bu ekonomik duruma rağmen belediyelerimiz görevlerini sonuna kadar yapıyorlar. Ben bu vesileyle üye belediyelerimize ve diğer Türkiye’deki bütün belediyelerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Yoksulluk, eğitimde fırsat eşitliği, kadına yönelik şiddet gibi konularda büyük sorumluluklar alıyoruz. Şiddet konusunda, sosyal politikalar, yoksulluk, eğitim  veya diğer hususlarda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hükümetimiz görevlerini tam olarak yapmak durumundadır. Bu konuda çağrıyı tabii ki tekrar yapıyoruz. Belki görev alanımızın dışına çıktık ama burada da bu çağrıyı yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bizler toplumun her kesimini kucaklıyoruz” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı Meclis toplantısında uzun süre Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanlığı yapan Abdül Batur’a ve Mali Hizmetler Müdürü İsmail Ay’a Başkan Ahmet Aras tarafından teşekkür plaketi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.