arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KİRLİ ELLİ ERKEKLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ…

KİRLİ ELLİ ERKEKLERİ TEŞHİR EDECEĞİZ…
21 Nisan 2016 05:06
A+
A-

Bodrum’da yaklaşık bir yıl önce gerçekleştiği iddia edilen cinsel istismar olayının davası Bodrum Adliyesi 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü…

Bodrum’da bir yıl önce cinsel istismara uğrayan A.K.’nın davası için ilk duruşma bugün Bodrum Adliyes i6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davayı izlemek için gelen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, sanık G.U’nun ve avukatının ‘genel ahlaka aykırı konuşmalar olacağı’ yönünde gerekçe öne sürerek talep etmesi üzerine salondan dışarı çıkarıldı. Hakim, duruşmanın kapalı oturumda gerçekleşmesine karar verdi. 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, bir sene önce gerçekleştirilen bir cinsel saldırı olayının faili olan G.U ve iddia sahibi A.K.’nin ifadelerinin alınmasıyla devam etti. Yaklaşık iki saat süren duruşmada tarafların ifadeleri dinlendikten sonra duruşma 12 Temmuz 2016 tarihine ertelendi.

İLK DEFA KAPALI OTURUM KARARI ALINDI

Duruşmanın ardından Adliye önünde bir basın açıklaması yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, duruşma salonundan çıkarılmalarına sert tepki gösterdi. Bugüne dek ağır cezada çocuk istismarı da dahil olmak üzere pek çok davaya katıldıklarını belirten Erozan, “20 seneden fazladır bu tür davalara katılıyoruz ve izliyoruz. Bugüne kadar kapalı oturum isteme üzerinden bir dava hiç görmedik. Hiç tanık olmadık. Genellikle sanık mağdur çocuk ya da kadın olduğunda kapalı oturumu istemesi mümkünken ki biz bunu bile talep etmedik. Şimdi, failin kalkıp yaşanan süreçle ilgili genel ahlaka aykırı şeyler konuşulabileceği üzerinden kapalı oturum istemesi çok şaibeliydi bizim üzerimizden. Şu kadar kadını dışarı çkarmak zorunda kaldılar. Hakim de onayladı. Bu bile bizim bu davanın peşini bırakmamamız için bir nedendir.” diye konuştu.

‘İYİ ADAMLAR DA İSTİSMAR EDER’

Olayın basit bir cinsel istismar davası olmadığını ve BKD’nin de müdahil olduğu davada A.K.’nın cinsel şiddete maruz kaldığını söyleyen Figan Erozan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim için bu olay nitelikli cinsel istismardır. Fail, bu suçtan yargılanmaktadır. Kendisi davanın ortalığa saçılmadan, basitçe, görülmeden yapılmasını istedi. Ama çok üzgünüm artık bunlara itiraz eden kadınlar var ve BKD onlarla yol yürümeye devam edecek. Aslında bu davada G.U. kendisinin kamuyounda iyi bir adam olarak tanındığını söylüyor. Bizim kadınımız da iyi bir kadın. O yüzden bu davanın takipçisiyiz. Iyi adamlar da istismar edebiliyorlar. Çok garip kendileri bu davadan aklanacaklarını düşünüyorlar. Iki ay cezaevinde yatmıştır bu şahıs. 30 mart gecesi 2015’te tutuklandı. O iki aylık süreci ‘Kıbrıs’ta eğitim gördüm’ diye açıkladı. Bunu da ayrıca Bodrum kamuoyunun ve yerelin de bilmesini istiyoruz. Biz kendimizi saklamadık, şiddete maruz kalan kendini saklamadı, ama o bunu yaptı.”

‘BİZ KADINLARIN KULLANIMINA AÇIĞIZ’

BKD’ye söz konusu davayla ilgili olarak çok sayıda telefon ve uyarı mesajı geldiğini de söyleyen Figan Erozan, “Son bir haftadır çok ciddi oranda yerelden farklı kanallardan telefonlar, uyarılar geliyor. Kullanılıyorsunuz, bu davaya katılmayın deniyor. Biz itinayla kadınların kullanımına açık bir derneğiz. Kimse BKD’nin itibarını BKD’den önce düşünmeye kalkmasın. Biz neye nasıl karar vereceğimizi biliyoruz. Tüm eli kirli erkekleri deşifre edeceğiz. Öyle kibar takım elbiseler giymekle olmuyor bu iş” ifadelerini kullandı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, 12 Temmuz 2016 tarihinde duruşmaya bu kez daha büyük bir kalabalıkla geleceklerini belirterek “Bugün korkutmamak için az kalabalıkla gelmiştik. 12’sinde daha ciddi bir kalabalıkla gireceğiz. Duruşmalara girmeyebiliriz hiç önemi yok. Bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

DAVA 12 TEMMUZ’A ERTELENDİ

G.U.’nun bir yıl önce nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konduğu ve iki ay süreyle cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Sanık avukatının itirazı üzerine ağır ceza mahkemesindeki dosya, uyuşmazlık mahkemesine gönderildi. Uyuşmazlık mahkemesi, davanın aliye ceza mahkemesinde görülmesine karar verdi. Dava, bugünkü duruşmada verilen ara kararla 12 Temmuz 2016 tarihine ertelendi.
Haber: Selda Öztürk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.