arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KARAÖZ: ADALET BAĞIMSIZ DEĞİLSE, DEVLET DE BAĞIMSIZ DEĞİLDİR…

KARAÖZ: ADALET BAĞIMSIZ DEĞİLSE, DEVLET DE BAĞIMSIZ DEĞİLDİR…
4 Eylül 2018 11:37
A+
A-

2018 Adli yıl açılış töreninde Bodrum Adliye Binası önünde bir konuşma yapan  Av.Cavidan Karaöz, Bodrum’a geçtiğimiz günlerde atanan Başsavcı Şükrü Arslan ve diğer tüm savcı ve hakimlere hoş geldiniz diyerek şöyle bir konuşma yaptı;

Sayın Başsavcım, Sayın Kaymakamım, Saygıdeğer Meslektaşlarım, Yargı Camiasının Saygıdeğer Mensupları, Sayın Misafirler, Değerli Basın Mensupları;

Yeni adli yıl açılış töreni vesilesi ile  öncelikle, Adliyemize yeni atanan Başsavcımız Sayın Şükrü Arslan ve Komisyon Başkanımız  Sayın Serhat Işık nezdinde yeni atanan diğer tüm Savcı ve Hakimlerimize hoş geldiniz diyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

2018-2019  adli yılın, adaletin, huzurun ve barışın hüküm sürdüğü, adaletin tecellisi için  çözüm üretilebilen bir adli yıl olmasını temenni ediyorum.

Avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Ancak günümüzde toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibarı görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini görmekteyiz.

Acilen, Meslek onuru ve saygınlığını zedeleyen  bu algının düzeltilmesi, avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik zorunlu olan iyileştirmelerin yapılması mutlaktır.

Ancak,son dönemde yapılan düzenlemelerin mesleğin icrasını iyileştirmek şöyle dursun,  daha da zorlaştırdığını görmekteyiz. Meslek örgütlerine yönelik yapılan düzenlemeler mesleğimizin yerine getirilmesini  ciddi şekilde zorlaştırmaktadır..

Çok kısa süre önce yapılan 5 nolu C.B.K. ile Devlet Denetleme Kuruluna, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ve ilgili kuruluşlar yanında, Barolar gibi meslek örgütlerini de denetleyebileceği ve her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabileceğine, her kademe ve rütbedeki görevli için, görevden uzaklaştırma tedbiri uygulayabilecek ve görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasını yetkili makamlardan isteyebileceğine ilişkin düzenleme, meslek örgütlerine baskıdır, dışlamadır, cezalandırmadır.Baroları da içine alınan bu keyfilikten derhal vazgeçilmelidir.

Hiç bir kişinin, grubun ya da siyasi oluşumun etkisinde kalmadan adaletin tecellisi, hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı için Cesur ve bağımsız olmalıyız.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  “Adalet gücü bağımsız olmayan bir ulusun, devlet olarak bağımsızlığı söz konusu değildir” sözü unutulmamalıdır. Mağdur olan herkesin korkmadan, sorgulamadan gidebileceği  en son yerin, bağımsız ve tarafsız, adil işleyen yargı olduğu daima hatırlanmalıdır.

Yeni adli yıl içerisinde meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulması ve avukatlık mesleğinin şartlarının daha da iyileştirilmesi için Muğla Barosu olarak çalışmalarımızı daha da arttırarak devam ettireceğimizi bilgilerinize sunuyorum.

Yargı camiasının mensupları olarak hepimizin ortak amacı, bir ülkede adaletin olmazsa olmaz olduğunun perçinlenmesi ve bu anlayıştan uzaklaşılmaması için üzerimize düşen her ne olursa olsun yerine getirmektir. Adalete hizmet eden her bir meslektaşımızın üzerine düşeni yapmaya devam edeceğine inancımız sonsuzdur.

Demokrasinin temel ilkelerinin hüküm sürdüğü, avukatın emeğine göz dikilmediği, hak ettiği yasal olan  vekalet ücretine gayri yasal olarak sınır konulmadığı, eğilip bükülmeyen, dik duran, cübbede düğme aramayan, bağımsız bir yargı dileğiyle, yeni adli yılın milletimiz ve tüm meslektaşlarımız için hayırlı  olmasını diliyor; huzur, sağlık, barış ve adalet içerisinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.