arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
32°C
Bodrum
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

KADEM METE: DÜNYANIN EN GÜZEL SİSTEMİ CUMHURİYET…

KADEM METE: DÜNYANIN EN GÜZEL SİSTEMİ CUMHURİYET…
3 Nisan 2017 21:17
A+
A-

Milas Bodrum Havalimanı Taksi Durağını ziyaret eden Kadem Mete, kooperatif üyelerine yeni “Cumhurbaşkanlık Hükümet Sistemini” ve merak edilenleri anlattı

1924 yılında kurulan Cumhuriyet sistemi Dünyanın en güzel sistemi tespitini yapan Mete “Ancak biz bu sistemde yenilikler olması gerektiğini düşünüyoruz. Milletin Anayasası olmalı. Bu Anayasa Askeri sistemin getirdiği anayasa” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete bir dizi program için bugün Milas’a geldi. Parti binasında partililerle buluşan Mete daha sonra SS. 117 No’lu Milas-Bodrum Havalimanı Taksi İşleticileri Kooperatifini ziyaret etti. Başkan Ahmet Cengiz ile kooperatif üyelerinin karşıladığı programda Mete’ye AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri ve gençlik kolları eşlik etti.

AK Parti tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin anlatıldığı ve referandumda oylanacak olan 18 maddenin anlatıldığı broşürlerin dağıtımıyla başlayan programın ilk sözleri de broşürler üzerinden oldu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ülkenin her yerinde arkasında durdukları ve destekledikleri yeni sistemin anlatıldığı evet broşürlerine logo basarak dağıttıklarını, Hayır broşürü dağıtan partilerin ise logo basmamasını CHP’nin aynı broşürleri ülkenin batısında,  HDP’nin ise doğusunda dağıttığını ifade ederek hayır kampanyasını birlikte yürüttüklerini ifade etti.

“Bu sistemle iktidarlar daha güçlü gelecek, kutuplaşmalar kalkacak”

Daha sonra maddeler halinde değişiklikleri açıklayan Mete, “1924 yılında ülkemizin uygulamaya başladığı Cumhuriyet rejimi Dünyanın en güzel sistemi. Atatürk’ün bize hediye ettiği Cumhuriyet inanın dünyanın en güzel sistemi. Monarşiymiş, Oligarşiymiş, Kominizim sistemiymiş hiç biri Cumhuriyet Kadar güzel değil. Çünkü Cumhuriyet sisteminde, rejiminde Halk KENDİSİ karar veriyor. Halk diyor beni bu yönetsin o kişi yönetiyor. İstediğine veriyor yönetimini istemediğinde seçimde değiştiriyor. Ama Türkiye’de bu böyle değil böyle uygulanmıyor.  Aslında bu böyle değil. Bunun böyle olmadığını şimdi bazı şeyler anlatacağım şeyler var sizde bunun böyle olmadığını anlayacaksınız. Mesela yüzde 10 barajını aşan 4 tane parti var. 31 parti arasında meclise girmeye hak kazanan. Tek başına iktidar olacak kadar sandalye kazanırsa bizim parti tek başına iktidar olabiliyor. 276’yı geçerse Cumhurbaşkanı yetkiyi veriyorsa. Halk yetkiyi vermiş, zaten bu yetkiyi vermiş ama cumhurbaşkanı vermiyor. MHP birinci olmuş ama başkasına veriyor mu? veriyor. Diyebiliyor mu? diyiyor. Demek ki halkın dediği olmayabiliyormuş.  Gelecek olan sistemde yüzde 26’larla iktidar olunmayacak daha güçlü yüzde 51’lerde iktidar olunacak partilerde bunun için çalışacak. Bununla beraber partilerde yumuşamalar olacak ve kutuplaşmalar ortadan kalkacak.”

“Ülke yönetiminde yenilikler şart”

Şuan bakacak olursak Cumhurbaşkanlığı bizde, Meclis Başkanlığı bizde Başbakanlık bizde o zaman sistemi değiştirmeye yenilemeye ne gerek var diye bilirsiniz diyen Mete, “İşte burada her şey apaçık ortada arabanızı bile bakıma götürmek için bozulmasını beklemiyorsanız ülke yönetiminin de yeniliklerle güçlendirilmesi lazım. Bu sisteme şimdiden Hayır deyip karşı çıkanlara soruyorum. Neden şimdiden korkuyorsunuz 2019’a daha çok var kim öle kim kala. Belki korktuğunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ömrü vefa etmeyecek. Allah uzun uzun ömür versin. Ama neden siz iktidar olacağınızı düşünmüyorsunuz. Yenilgiyi şimdiden kabul ediyorsunuz. Bu sistem AK Partiden çok size yarayacak. Bu sistemle ilk seçimde iktidar belli olmazsa 15 gün içinde en fazla oyu alan 2 lider ve partisi yeniden yarışacak. Buda size yarayacak. Yüzde 40’larda belki de yüzde 50’nin üzerinde oy alarak iktidar olacaksınız. Ama bu size yaramıyor siz muhalefette kalıp dert sahibi olmayalım istiyorsunuz. Geçenlerde sayın Baykal’ın 24 saatini anlatan bir belgesel izledim. Sayın Baykal saat 9’da kalkıp yürüyüş yapıp saat 11’de genel merkezine gidiyor işte programda varsa bir şeyler gidiyor yoksa akşam evine gidip dinleniyor. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza adamlar günde 2-3 saat uykuyla ayakta. Gözlerinin altında torbalar oluşmuş. Memleketin vatandaşın derdini dert edinmişler. Allah onlardan razı olsun.” İfadeleriyle açıklamasını sürdürdü.

“Kafamızı karıştırıyorlar gerçekleri yüz yüze gelip anlatsınlar”

Kooperatif üyeleri ise yeni sistemle ilgili kafalarının karışık olduğunu bir parti farklı bir parti farklı anlatıyor. Liderler bir açıkoturum programında karşılıklı değerlendirerek doğruları vatandaşlara ulaştırsın bizde bu karamsarlıktan kurtulalım. şimdi nasıl olacak? Şeklindeki sorusuna Başkan Mete, “Biz broşürlerimizde gerçeği ve olacak şeklini anlattık. Ama siz buna itibar etmeye bilirsiniz. O zaman açacaksınız interneti Resmi Gazetede yayınlanan maddeleri aşıp okuyacaksınız o zaman gerçeği görecek ve değerlendireceksiniz. Bakın adamlar diyor ki 2 dönem yani10 yıl siyaset hakkı var. Bu 10 yılda 2 sistem olan Meclis ve Başkan birbirine kelepçe ile bağlı. Meclis 400’ü toplayıp Cumhurbaşkanını değiştirmek isterse mecburen kendi de seçime gidecek ve kendini de yenileyecek. Başkan’da meclisi değiştirmek yenilemek isterse kendi de seçime gidecek. Yani bir biriyle bağlı. Ola ki 3 yılda seçime gitme kararı verdi 2 yılı ölüyor. Ancak meclis seçim kararı alırsa Başkan seçimle kazanırsa kalan 2 yılını tamamlıyor. Ne olursa olsun adamlar kendilerini seçimde şimdiden mağlup sayıyor” diyerek ifadelerini şu sözlerle sürdürdü; “Biz yalan ifadelere karşı şuan mücadele ediyoruz. Adamlar şimdi sistemdeki eksikleri ve düzelmesini istediğimiz şu askeri anayasayı değiştirelim Millete yakışan bir Anayasa değişikliğini istiyoruz. Adamlar askeri Anayasayı istiyor. Biz bir gün tıpkı Doğruyol gibi tıpkı Anap gibi gideceğiz. Ancak anayasa kalacak. Biz çok büyük bedeller ödedik ülke olarak. Neymiş, bir gecede eşini Başkan yardımcısı yapacakmış O sistem asıl şimdi var. Adamlar IMF’den ekonominizi şu kişi yönetecek diyor halkın seçtiklerini hiçe sayıp Başbakandan fazla yetkiyi Kemal Derviş denen atanan adama veriyor. O zaman Mecliste yazan Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ifadesinin ne anlamı var.

Cumhurbaşkanı Milletin seçtiği partilerden 1. Olana değil, 2. Olana değil istediğine hükümeti kurma yetkisi veriyor. Demirel zamanında bunu yaşadık. İlk 3 partiye yetki vermezken Yalım Erez’e bağımsız vekile Hükümet kurma yetkisi verdi. Adam tek başına ne yapsın. Güzel ülkem 20-25 günü hükümetsiz geçirdi. Kayıplara bak. Bu nedenle biz diyoruz ki; Ülkenin geleceği için iyi okuyun bu maddeleri, kararınızı vicdanınızla verin. Neden yabancı ülkeler bile size karşı propaganda yapıyor. İyi değerlendirin ve Ülkenizin ve geleceğiniz için siz karar verin. Çobanla benim oyun bir mi diyen zihniyete karşı değerlendirin. Halkın iradesine karşı saygı duymayan bu sisteme değişikliği getirdik. Cumhurbaşkanına sorumluluklar getirdik.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra kooperatif üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Mete, Başbakan Binali Yıldırımla yaptığı görüşmeyi de aktararak havalimanına iç hatlar seferlerinin arttırılması için girişimlerin başladığını müjdeledi.

Mete, Köy ziyaretleri ve Eğitimcilerle buluştu…

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin gün içerisindeki programı Ağaçlıhöyük ve Çamovası Mahalle ziyaretleri ile devam etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisi ile karşılanan AK Parti heyeti 18 maddeyi özetlediği konuşmasının ardından vatandaşlarının sorularını yanıtladı.

“Bizi cahil sanıyorlar”

Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren mahalle sakinleri ise, “Diğer partilerden gelip bize farklı farklı şeyler anlatıyorlar. Kitapçıklarında adam akıllı anlatan bişeyler yok. Bizi cahil sanıyorlar. 18 Maddeyi farklı anlatıyorlar. Ama bizler neyin ne olduğunu biliyoruz.” Diyerek tepkilerini 16 Nisan’da verecekleri oylarla belirteceklerini ifade ettiler.

Son ziyaret eğitimcilere…

Mete ve Akyer günü Eğitim Bir Sen Üyeleriyle bir araya gelerek tamamladı. Bir Eğitimci gibi konferans veren Mete, örneklerle mevcut sistemi ve Anayasa değişikliğiyle oluşacak şekli özetledi. Eğitimcilerin yoğun alkışıyla konuşmasını tamamlayan Mete’ye eğitimciler sunumdan dolayı tam not verirken Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü ziyaretinden dolayı AK Parti Muğla İl Başkanı Mete’ye Çini işlemeli bir çalışma hediye etti.

Mete programını tamamlayarak Milas’tan ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.