arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Hollywood’un İkonik İsimleri ‘Angel Kabare’de Yeniden Hayat Buluyor

Hollywood’un İkonik İsimleri ‘Angel Kabare’de Yeniden Hayat Buluyor
9 Temmuz 2024 21:27
A+
A-

Liza Minelli, Rita Hayworth, Marilyn Monroe ve Sophia Loren “Angel Kabare”de Yeniden Hayat Buluyor

Arena Bodrum Haber – Hollywood’un ikonik isimleri Liza Minelli, Rita Hayworth ve Marilyn Monroe “Angel Kabare” ile yeniden canlanıyor. Angel Kabare 18 Temmuz Perşembe günü saat 21:00’da Inspera Bodrum Kültür Sanat’ta yapılacak prömiyer ile izleyiciyle buluşacak.

Angel Kabare; hayatı alt üst olmuş bir kadının, tıpkı Margarita Carmen’in Rita Hayworth ve Norma Jane’in Marilyn Monroe oluşu gibi kendinden başka bir kadına dönüşürken yaşadığı o sancılı sürecin içinden geçerken beslendiği ve gücünü aldığı karakterlerle olan ortak yolculuğunun hikayesini anlatıyor. Hikayesini Gözde’nin yazdığı ve koreografisini Gözde ve Victor Gonzalez’in üstlendiği Angel Kabare; hayal kurmaktan başka hayata tutunma yolu bulamayan, sahne üzerinde cazibeli, ölümcül olan ancak gerçek yaşamlarında utangaç ve yalnız olan tüm kadınların ortak yolculuğunu; Hollywood’un kült film sahnelerini canlı şarkılar, danslar ve kostümler ile sahneye taşıyor.

Rita Hayworth’ın canlandırdığı Gilda (1946), Marilyn Monroe’nun rol aldığı Gentleman Prefer Blondes (1953), Sophia Loren’in “Pane, Amore, e…” (1955), Boy On A Dolphin (1957), It Started in Naples (1960) ile Liza Minelli’nin üstün performansıyla rol aldığı Cabaret (1972) ve The Band Wagon (1953) gibi unutulmaz filmlerin kült sahnelerinde yer alan şarkıları ve dansları birebir kostümleri ile Gözde ve Victor Gonzalez’in performanslarıyla Angel Kabare’de sahnelenecek.

Oyunun hikayesini ve yönetmenliğini üstlenen Gözde Angel Kabare için şunları söylüyor: “Her ne kadar büyük bedeller öderlerse ödesinler, çıkış yolunu her zaman sanatın o iyileştirici gücünde arayıp, şifasını sahnede bulan kadınlar… İçlerinde hiç durmadan alçalıp yükselen o dalgaları dizginlemek için verdikleri savaşta, belki de bütün istedikleri birinin aşkla, koşulsuz şartsız tüm kalbiyle yanlarında olduğunu hissedebilmekti aslında.. Ve hepsi de buydu..”

Program ve Künye:

Yer: Inspera Bodrum Kültür Sanat

Tarih: 18 Temmuz, Perşembe

Saat: 21:00

Süre: 85 dk / 2 perde

Yazan / Yöneten: Gözde

Koreografi: Gözde ve Victor Gonzalez

Performans: Gözde ve Victor Gonzalez

Detaylı Bilgi için : 0 532 332 99 91

Instagram : gozdeangelcinecabaret

Program içeriği:

Yalnızca Angel

Rita – Angel

Song: Put The Blame On Mame – 1946

Film: Gilda

 

Marilyn – Angel

Song: Diamonds Are A Girls Best Friend – 1953

Film: Gentleman Prefer Blondes

 

Sophia – Angel

Song: Mambo İtaliano – 1955

Film: Pane, Amore, E…

 

Sophia – Angel

Song: Ti’ne Afto Pou Te Lene Agapi – 1957

Film: Boy On A Dolphin

 

Gwen – Angel

Song: Whatever Lola Wants – 1958

Film: Damn Yankees

 

Sophia – Angel

Song: You Wanna Be Americano – 1960

Film: It Started In Naples

 

Marilyn – Angel

Song: My Hearth Belogs To Daddy – 1960

Film: Let’s Make Love

 

Liza – Angel

Song: Mein Herr – 1972

Film: Cabaret

Cyd – Angel

Film: The Band Wagon – 1953

Yalnızca Gözde

Koreograf ve Yönetmen Bilgileri:

Gözde:

Yıldız Teknik Üniversitesi Sahne Sanatları Modern Dans Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli müzikal oyunlarda yer almayı tercih etmiştir. Duygularını farklı şekillerde de ifade edebilmeyi deneyimleyebilmek için dansçılığının yanı sıra oyunculuk ve tiyatro eğitimleri almıştır. Performans, bireyin projeyi kendi bedeninden seyirciye aktarımıdır. Beden, hislerin harekete dönüşmesini sağlamalıdır.. Eğer bedeni aktarıcı olarak kullanabiliyor ve hislerini karşı tarafa aktarabiliyorsan performans o zaman tam anlamıyla gerçeğe dönüşür. Dans ve hareket değişimin sürecidir. Hareketle yaşam süreci tamamlanır. Bedeninde özgür kalabilmek onun en önemli varoluş amaçlarındandır.

Victor Gonzalez:

Küba’daki Sprachkaffe’de başlayan 15 yılı aşkın profesyonel eğitmenlik hayatına şimdi İstanbul’da verdiği özel derslerle devam ediyor.. Son on yıldır Havana’daki Ritmo Cuba, Rueda Mania Rusya, Festival del Baile Montenegro, Bailando en Israel ve İstanbul Dans gibi festivallerde uluslararası workshoplar vermeye devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.