arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Hedef, Yeni Yılda Yeni Hastane…

Hedef, Yeni Yılda Yeni Hastane…
11 Eylül 2021 12:00
A+
A-

Bodrum’da 150 yataklı ve 60 poliklinik kapasiteli yeni Bodrum Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor.

Arena Bodrum Haber – 2 Yıl verilen aradan sonra yeni Bodrum Devlet Hastanesi‘nde hızla başlayan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri, inşaatın teknik ekibinden bilgi aldı.

65 Yoğun bakım yatak sayısı ve 300 araçlık otoparka ilave olarak 30 araçlık kapalı otopark kapasiteli hastanede çalışmalar tüm hızıyla sürerken yılbaşında inşaatın tamamlanması hedefleniyor.

“Kanalizasyon hattıyla ilgili bir çalışma yok”

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hastane inşaatının 12’nci ayda bitirilmesinin planlandığını fakat yerel yönetimlerin kanalizasyon hattı ile ilgili bir girişimlerinin olmadığını ifade ederek şöyle dedi:

“Hastane inşaatımız son aşamalara girmek üzere. Toplam 200 emekçi arkadaşımız hastanenin tamamlanması için çalışıyor. Ama maalesef hükümetimizin yaptığı hizmet binalarından sonra yaşanan kanalizasyon hattı aksaklığını yaşamak istemiyoruz. Bodrum Belediye Başkanının söz verdiği ya da MUSKİ’nin yazılı olarak bildirdiği kanalizasyon bağlantı hattı ile alakalı herhangi bir ilerleme veya iletişime geçme yok.”

“Yangınlar işi 15 gün duraklattı..

Yangınlardan dolayı inşaatın yapımında 15 gün aksama olduğunu kaydeden Gökmen, “Bölgemizde yaşanan yangınlarda buradaki iş makineleri ile çalışanlar yangınla mücadele için sahadalardı. Böyle de 15 günlük bir gecikmemiz oldu. Fakat geldiğimiz noktada 12’nci ay artık inşaat faaliyetlerini bitirip bakanlığa teslimi ile alakalı sürece girmeye başladığımızda bizim önümüze inşallah kanalizasyon bağlantısı sorunu çıkmaz. Biz o zaman böyle bir açılışı yapamayız. Biz Bodrum gibi bir yerde 300 tonluk bir foseptik kuyusu kazıp bakanlığın onayına sunmak durumunda kalmayız diye şimdiden umut ediyorum.” diye konuştu.

Hastanenin % 70’i tamamlandı..

Proje müdürü inşaat mühendisi Selahattin Kaboğlu ise hastanenin teknik özellikleri hakkında bilgiler aktararak şöyle dedi:

“150 Yataklı hastanemizde 7 ameliyathane var. Bir tanesi kadın doğum ameliyathanesi, bir tanesi lokal ameliyathane. Yoğun bakım yatak sayısı 65. Poliklinik yatak sayısı 60. Hastanemiz bünyesinde bilgisayarlı tomografi, 5 adet röntgen, MR, tomografi var. Ayrıca 300 araç kapasiteli otopark, ilave olarak da 30 araçlık kapalı otoparkımız mevcut. Hastane şu anda yüzde 70 civarında tamamlandı. Yıl sonuna doğru test ve devreye alma işlemlerini başlatmayı planlıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.