arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2831
EURO
34,7368
ALTIN
2.378,57
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

HAZİRAN HAREKETİ REFERANDUM PANELİ DÜZENLEDİ…

HAZİRAN HAREKETİ REFERANDUM PANELİ DÜZENLEDİ…
20 Şubat 2017 08:03
A+
A-

Bodrum’da Haziran Direnişi tarafından“Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır” adlı panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın katıldı…

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Belit Özükan yaptı. paneli aralarında CHP Bodrum ilçe başkanı Recai Seymen’in de olduğu yaklaşık 300 kişi izledi.

Anayanın iki parti ile yapılamayacağını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var ama iki parti ile yapılmaz. Eğer anayasa yapacaksak bizim önerimiz bütün partilerin, meclisteki bütün partilerin, hatta Türkiye’de ne kadar meclis dışındaki parti varsa hepsinin bir araya gelip bir çalışma başlatıp ve bunun üniversitelere, bilim adamlarına aynı zamanda sivil toplum örgütlerine, emek örgütlerine giderek bu anayasa çalışmasını genişleterek katılım sağlayarak yapmamız gerekiyor. Sadece iki partinin bir araya gelip yaptığı çalışma ile anayasa yapılmaz” dedi.

BÜTÜN YETKİLER TEK ADAMA VERİLİYOR
18 maddeli bir anayasa olduğunu belirten Tarhan, “Anayasa maddelerine baktığınız zaman içlerinde en önemli olan yargının başkan tarafından atanması ve cumhurbaşkanının yetkileri. Bizim tartışmamız gereken bunlar. Cumhurbaşkanının yetkileri tek adam rejimini getiriyor. Cumhuriyet, parlamenter sistem yok oluyor. Yasama, yürütme ve yargı tamamen tek adamın eline geçiyor. Bizim sadece sokakta cumhurbaşkanının yetkilerini anlatmamız yeterli oluyor. Milletvekillerinin hiçbir yetkisi yok. Kendisi yapacak, kendisi edecek. Denetlenme şansı yok. İstediği bakanlığı açacak, istediği bakanlığı kapatacak. Bakanları kendi atayacak, istediği kamu kurumunu açacak veya kapatacak. Sendikaları, sivil toplum örgütlerini, dernekleri istediği gibi kapatacak. Bütün yetkiler tek adama veriliyor. Onun için bizim sokakta anlatacağımız en önemli maddelerden birisi bu” dedi.

Birgün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın ise “Biz aslında başkanlığı ilk kez bu referandumda oylamayacağız. Başkanlığı biz 7 Haziran’da oynadık aslında. Türkiye Başkanlığı oyladı 7 Haziran’da ve o başkanlığa geçit vermedi” dedi.

HİÇBİRİNİN EVET’E DAİR BİR FİKRİ YOK.
Hayır diyenlerin neyi istediğini belirten Aydın, “Biz aslında neyi istediğimizi biliyoruz, neye hayır dediğimizi biliyoruz. Bu memlekette neyi düşlediğimizden eminiz. Onların böyle bir hayali yok, onların böyle bir düşü yok.  Herkes biliyor ki bir adam istedi ve bütün kaderlerini o bir adama bağladıkları için bu isteği yerine getirmek zorundalar.  Hiçbirinin evet’e dair bir fikri yok. Biz kendi düşünlerimize sahip çıkmak zorundayız, kendi hayallerimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

BAHAR NİSAN’DA EVET GELECEK
Nisan’ın 16’sı ile birlikte çok şeyin değişeceğini söyleyen Aydın, “Bir adam var artık bir örgüt yok karşımızda. AKP diye bir parti yok. Onun ilçe örgütleri yok. Onun il örgütleri yok. Yaverinin bile onu sattığı bir örgütün sahibi o. En yakınının ne olduğunu bilmediği, damadını bile yan gözle takip ettiği bir insanın hayali aslında Cumhurbaşkanlığı.  Bu sefer biz kazanacağız ve kazandığımız an yeni bir başlangıç olacak. Bahar Nisan’da evet gelecek 21 Mart sonrası doğa uyanacak toprak yeşerecek ve bu ülkeye bahar gelecek. Ama gerçek bahar kazanırsak 17 Nisan’da gelecek buna inanıyorum. Bu baharı hep birlikte örgütlememiz gerekiyor” dedi.

Panelde bir konuşma yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de referandum sürecinde gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Artık miting, yürüyüş ve kahve toplantıları şeklinde değil, bire bir çalışmak istiyoruz. Bununla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Şu anda elimizdeki verilerde her sokağın analizi var bizde. Her sokakta hangi, partiler ne kadar oy almış, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama hepinize ihtiyacımız var, her alanda. Çünkü Bodrum yarımadası çok geniş bir alan. 120 binin üzerinde seçmen var. Çalışmak isteyen arkadaşlarımız illa bizim partimizin çatısı altında değil bütün alanlarda çalışabiliriz. Bu çünkü bir parti meselesi değil” dedi.

Daha sonra konuşmak için 29 Ekim’de yayınlanan kararname ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Engin Karataş kürsüye geldi. Karataş, ihraç edildiği günden bu yana geçen süreç ve Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirdiği ve birçok kez gözaltına alındığı bireysel eyleminden bahsederek bu eylemin nedenleri hakkında açıklamalar yaptı.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren panelde katılımcılar da referandum süreci ile ilgili düşüncelerini paylaşarak konuşmacılara merak ettikleri konularda sorular sordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.