arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
ALTIN
2.523,75
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hayaller Paris Gerçekler Turgutreis..

Hayaller Paris Gerçekler Turgutreis..
22 Haziran 2022 22:06
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin sorunsuz şekilde denizden faydalanması için düzenlemesini yaptığı “Büyükşehir Engelsiz Plajlar” projesinde, kimi yerde engelliler denize girmekte zorluk yaşıyor.

Arena Bodrum Haber – “Dünyanın en iyi beş tasarım yarışması arasında gösterilen ve Seul Tasarım Vakfı (Seoul Design Foundation) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İnsan Kent Tasarım” ödüllerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Sahiller Projesi şeref ödülüne layık görüldü” bilgisiyle, aldığı ödülü kamuoyuna duyuran Muğla Büyükşehir’in, Turgutreis’te Bodrum’un bazı yerindeki plajlarına engelliler, çevredeki vatandaşların yardımıyla girebiliyor.

Ortaya çıkan durumla ilgili haber sitemize açıklamada bulunan Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği (Boyender) Başkanı Efendi Can şöyle konuştu:

“Büyükşehir Yasası ile birlikte, Muğla’da yaşayan dezavantajlı bireylerin özellikle hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin hayatına olumlu katkıda bulunacak “Engelsiz Plajlar” yaşama geçirildi. Bu zamana kadar projenin eksiklerinin tamamlanması, kalite normlarının yükseltilmesi için görüşlerimizi, ilgili birimlerle paylaştık. Her olumsuzluğu kamuoyuna duyurmak önceliğimiz olmamakla birlikte, sistemin aksayan taraflarını yetkililer ile paylaştık. Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Osman Gürün, ortopedist olması hasebiyle, bu plajların, ilgililerin kullanımı açısından “zevkten öte, tedavi temelli ihtiyaç” olduğunu bildiğini düşünüyorum. Yıllardır, kimi aksaklıklarla da olsa fayda sağlayan Bodrum’daki kimi plajlarda, “yüzer şezlong” ile denize girmek isteyen vatandaşlara yardımcı olacak personel yok. Denize girmek isteyen vatandaşlar, çevredeki esnaftan yardım istemek zorunda kalıyor. Plajın kurulumu açısından, mevcut personel, eldeki imkanlarla gayet iyi çalışıyor. Ama, çok basit şeyler sorun olabiliyor. Geçen yıl, Turgutreis’te bulunan plajdaki yüzer şezlong ait, tekeri tutan vida düştü diye bir aydan fazla beklenilmişti. Mevzuat gereği malzeme temini için ihale gereği. Sorunu, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri birimi çözmüştü. Yaptığımız görüşmelerde, geçen yıl erken sökülen Plajın bu yıl 15 Mayıs’ta montesi kararlaştırılmıştı. Bu kez, farklı nedenlerden dolayı, Haziran başında monte gerçekleştirildi. Şimdi ise, cankurtaran veya yardımcı personelin eksikliği, ilgili vatandaşların bu oluşumdan faydalanmasının önüne geçmiştir. Bu plajların, doğal yoldan ya da insandan kaynaklı görmüş olduğu zararlar ,oldukça geç müdahale edilerek giderilebiliyor. Burada, “sezon başı monte , sezon sonu demonte” gibi bir anlayış var. Sayın Gürün, aldığınız ödülün vicdani muhakemesini, öncelikle bir hekim, sonrasında Belediye başkanı olarak yapmanızı istirham ediyorum.”

Kaynak: Turgutreis Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.