arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

Villa Hülya Özdil adına alınmış…

Villa Hülya Özdil adına alınmış…
3 Mayıs 2020 10:13
A+
A-

Yılmaz Özdil, Bodrum’daki sorunlu villasıyla ilgili imar barışında başvuru yapmış.

Arena Bodrum Haber – Sözcü Gazetesinin yazarı Yılmaz Özdil’in Bitez’de bulunan villası ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Özdil’in villasındaki plana aykırı bölümler ile ilgili imar affına başvurduğu belirlendi. Sabah gazetesinden Hayrettin Şaşmaz‘ın haberine göre konuyu daha önce köşe yazısına konu eden Bodrum Haber’den Mustafa Gündoğ‘da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Villa Hülya Özdil adına alınmış..

Yılmaz Özdil’in Bitez’de bulunan gündem olan villası ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Özdil’in Bitez sahilinde bir şirketten eşi Hülya Özdil adına satın alığı arsanın “ticari alan” statüsünde olmasına rağmen üzerine ofis planı ile villa yaptırdığı, kaçak bölümleri ile ilgili de geçtiğimiz yıl imar affına başvurduğu öğrenildi. Özdil ailesi bölgede sıklıkla görünür olmuştu…

Yılmaz Özdil’in villasındaki usulsüzlükleri daha önce gündeme getiren gazeteci Mustafa Gündoğ, önemli açıklamalarda bulundu. Gündoğ şunları söyledi:

Ben Bodrum’da hem yerel gazetecilik hem de emlak danışmanlığı yapıyorum. Aslında inşaat teknisyeniyim. 35 yıldır Bodrum’dayım. Geçtiğimiz yıllarda Bitez’de bulunan Aktur Sitesi ile ilgili çok sayıda yazı yazdım. Araştırmalarım sürerken bu sitenin olduğu alanda Yılmaz Özdil’in de yer aldığını öğrendim. Zaten Özdil ailesi de bölgede sıklıkla görünür olmuştu. Yer alınan parselin ticaret alanı olduğunu bildiğimden nasıl aldığını ve neler yapıldığını araştırmaya başladım.

Ticari alan villaya çevrilmiş…

Araştırmalarım sonucunda Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına 2017 yılında Bitez sahilde 558 metrekarelik bir yer aldığını, üzerinde devam eden yarım bir inşaat olduğunu tespit ettim. İmar planlarında “ticari alan” vasfı olan bu yapıyı Özdil ailesinin alıp villaya çevirdiğini belirledim.

Ağustos 2017’de alınmış…

Normalde burası “ticari alan” vasfı olduğu için villa yapmak mümkün değildi. Planda iki ayrı bağımsız bölüm ve ofis gibi gösterilen yapılar Özdil ailesi tarafından fiiliyatta birleştirilerek bir villa olarak ortaya çıkarıldı. Hatta plan dışında bodrum kat yapıldı. Resmi kayıtlara göre yapı izin belgesi 10 Ağustos 2017’de alınmış.

İmar Barışında başvuru yapılmış…

Daha sonradan Hülya Özdil’in imar affından faydalanmak üzere başvuru yaptığını öğrendim. Bunu resmi kurumlardan da teyit ettim. Kayıtlara bakılırsa zaten Hülya Özdil adına başvuru yapıldığı anlaşılacaktır. İmar barışı ile villanın ticari alan olan kullanım özelliği konuta çevrilmiş olduğunu öğrendim.

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.