arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

GÜMÜŞLÜK FESTİVALİ “ESCARTEEN SİSTERS” İLE DEVAM EDİYOR…

GÜMÜŞLÜK FESTİVALİ “ESCARTEEN SİSTERS” İLE DEVAM EDİYOR…
15 Temmuz 2019 10:35
A+
A-

Gümüşlük’te festival İspanyol Escarteen Sisters ile devam ediyor…

16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 17 Temmuz Çarşamba akşamı Gümüşlük festival merkezindeki Toprak Ev’de İspanyol ikili Escarteen Sisters’ı konuk edecek.

İspanyol folk müziği, bosso nova, funk gibi farklı müzik tarzlarından hareketle ortaya çıkan ve adını çok da tanımlamaya çalışmadıkları bir tarza sahip olduklarını belirten Flavia ve Laia Escarteen kardeşler, müziklerini anlatmak için kelimeleri yeterli bulmuyor ve bu tanımlamayı dinleyicinin kendisine bırakıyor.

Flavia, Laia, Viyolonsel ve Kemandan oluşan dörtlü…

İspanya’nın Penedès bölgesinde, üzüm bağlarının arasında bir çiftlik evinde büyüyen Escarteen kardeşler, iki kişi olmalarına rağmen; iki vokal, viyolonsel ve kemandan oluşan bir yaylı çalgılar dörtlüsünün verdiği etkiyi veriyor dinleyicisine. Flavia ve Laia Escarteen, eserlerini büyüdükleri çiftlik evinin huzurlu ve sessiz ortamında meydana getirmişler. Flavia, viyolonsel çalıyor ve vokal yapıyor; Amat Santacana, Natalie Haas ve Mike Block’un öğrencisi. Laia ise ikilinin vokalisti, kemancısı ve perküsyon çalıyor; Celestial Alias ve Carme Canela, Apel·les Carod, Pere Nolasc ve Oriol Saña’nın öğrencisi. Yakın zamanda Liceu Konservatuarından mezun olacak.

Büyükbabaya müzik…

İkili, müziğe büyüdükleri yerden çok uzakta Belçika’da yaşayan büyükbabaları için şarkı besteleyerek başlamış. Müzikleriyle coğrafi mesafeleri kısaltmak ve böylece bir yakınlık yaratmak isteyen Escarteen Kardeşler, Katalonya bölgesinde gerçekleşen çeşitli festivallere katıldılar. Ayrıca Avrupa turları ve konserler düzenlediler: Aphonia, Undàrius, Altacústic, EVA ve Vilafest bunlardan birkaçı. “Akustik Müzik Yarışması 2016”da birincilik ve Halk Ödülü kazandılar. Daha sonra kitlesel fonlama kuruluşu Verkami’nin desteği ile ilk albümlerini kaydettiler. Albüm, halk müziği, pop ve cazdan etkilenerek yapılan samimi bir koleksiyon. Şarkılar, Katalanca, İngilizce, İspanyolca ve Hollandaca olarak dinleyiciyle buluşuyor.

İkili, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev’deki gecede saat 20.30’da başlayacak konserde, kendi eserlerinden oluşan akustik bir seçkiyle, Bodrumlu izleyicinin karşısında olacak.

16.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

12 Temmuz – 06 Eylül 2019

PROGRAM

12 Temmuz – “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30 (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)

17 Temmuz – Escarteen Sisters (İspanya) Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman), yer: Toprak Ev, 20.30

19 Temmuz – Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

21 Temmuz – Kumda Çello, yer: Toprak Ev, 20.30

26 Temmuz – Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye) – Keman & Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

28 Temmuz – Kumda Keman, yer: Toprak Ev, 20.30

1 Ağustos – Eser Öktem  (KKTC) – Piyano, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)

11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30

16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)

18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)

25 Ağustos Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30

27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.