arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4149
EURO
34,7881
ALTIN
2.399,68
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C

GÜLLÜK LİMANI 11 MİLYONA ÖZELLEŞTİ…

GÜLLÜK LİMANI 11 MİLYONA ÖZELLEŞTİ…
27 Temmuz 2017 08:54
A+
A-

 

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’e ait olan Güllük Liman Sahası’nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Güllük Liman Sahası’nın Güllük Yat Limanı olarak özelleştirilmesi için ihale yapıldı. Dün gerçekleştirilen ihalede, en yüksek teklifi 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.
Özelleştirme İdaresinde, Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Elron İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi ve İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.
İhalede ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Açık artırmada başlangıç tutarı 11 milyon 170 bin 250 lira, artırım aralığı ise 50 bin lira olarak belirlendi. Türkiye Denizcilik İşletmelerine A.Ş.’ye bağlı Güllük Liman Sahası, pazarlık usulü ve 45 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde, açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, 11 milyon 300 bin lira ile İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. Teknik olarak sonuçlanan ihale, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından kamuoyuna duyurulacak.
YÜK LİMANIYDI YAT LİMANI OLACAK…
Güllük Yat Limanı, eskiden yükleme istasyonu olarak kullanılıyordu. Mevcut durumda TDİ Güllük İskelesi ticari bir amaçla kullanılmıyor ancak içinde TDİ İdari Binası ile Milas Belediyesi’ne kiralanan çay bahçesi yer alıyor. Toplam 5 bin 975 metrekarelik alandan oluşan liman 173,2 metre uzunluğunda 2 iskeleden meydana geliyor.
Mevcut durumda atıl bulunan tesis, yat limanına dönüştürülecek. Liman için hazırlanan imar planına göre Yeni Güllük Yat Limanı 260 yat bağlama kapasitesine sahip olacak ve 3 çıpalı bir liman marina olarak hizmet verecek.
TDİ Güllük İskelesi 1981 yılında TDİ’ye devredilen tesislerden biri. 2006 yılına kadar ana olarak bölgede çıkarılan feldspat madeni ihraç eden firmaların yükleme ve boşaltma yaptıkları bir liman olarak hizmet verdi. Bu dönemde liman yükleme ve boşaltma hizmetlerine ek olarak, genel kargo, dökme yük, pilotaj, tartı ve atık ve tatlı su satış hizmetleri sağladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.