arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2087
EURO
34,6958
ALTIN
2.448,36
BIST
10.218,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
24°C

GOLDEN ÇETESİNİ BODRUM’UN KÜLTÜR SİMGESİ YAPIN

GOLDEN ÇETESİNİ BODRUM’UN KÜLTÜR SİMGESİ YAPIN
24 Ocak 2017 14:31
A+
A-

 

HAYKOD-Hayvanları Koruma Derneği, Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı’na alınan Golden Çetesi için harekete geçti. Change.org’da bir imza kampanyası başlatan HAYKOD Genel  Merkezi, Şenol Özbakan’ın vefatıyla ‘vesayet’ tartışmalarına konu olan Golden Çetesi için mükemmel bir çözüm önerisinde bulundu. Kampanyaya daha şimdiden 1188 kişi imza ile destek verdi.

HAYKOD, Bodrum’un simgesi haline gelen Golden Çetesi’nin birbirinden ayrılarak sahiplendirilme ihtimaline dikkat çekerek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a “12 köpeği ayırmadan bir turistik barınak işletmesi tahsis ederek, onları Bodrum’un kültür simgesi haline getirin” çağrısı yaptı.

HAYKOD, bu süre içinde köpekler için Dr. Aylin Schwarz’ın ‘kayyum’ olarak atanmasını da talep etti. İşte change.org’da hayvanseverlerin imzasına sunulan o bildiri:

Son haftada ulusal ve uluslararası basında yer alan Bodrum’un simgesi haline gelmiş 11 adeti Golden Retriever 1 adet Rottveiler cinsi köpeğin belirsiz akibetleri , birbirlerinden ayrılarak sahiplendirilme ihtimalleri , bunun akabinde yurt dışına kötü amaçlar için gönderilme ihtimalleri , bugüne kadar bu hayvanlar sayesinde 2860 sayılı kanuna aykırı toplanan ve amacı haricinde kullanılan yardımlar, çirkin muhtelif marazlar biz hayvanseverleri derin üzüntüye sevk etmektedir .

BU KONUDA ÇÖZÜM TEKLİFİMİZ AŞAĞIDA EMİR VE GÖRÜŞLERİNİZE ARZ EDİLMİŞTİR: Bodrum Belediyesi’nin dünyaya örnek olacak ve emsali olmayan bir projeye imza atarak , söz konusu on iki adet köpeği birbirinden ayırmadan, tahsis edilecek bir turistik barınak işletmesinde, Bodrum’un kültür simgesi haline getirmesini arzu ediyoruz.

Sezona kadar hazır edilecek bu küçük tesis kuruluncaya kadar, belediyenizce köpeklerin sağlık kontrollerini ve karnelerinin hazırlanması, kayyum olarak Bn. Aylin Yıldız Schwarz’ın tayin edilmesi, kayyumun zan altında kalmamasını sağlayacak ; köpeklerin kan ve tüy örneklenin, insanlardaki parmak izi muadili olan burun izlerinin alınarak, idare zimmetinde muhafaza edilmesini öneriyoruz.

Bu tesisin açılması ile , kurulacak döner sermayeye şu anda dünyanın her köşesinden bu köpeklerin hayranlarından yasadışı olarak toplanan paraların akışı yasal olarak sağlanacağı gibi, satışa sunulacak hediyelik eşyalar, kolyeler, tişörtler, tasmalar gibi muhtelif ürünlerle , hatıra fotoğrafları hatta seyir verandasında kiraya verilecek cafe vb. işletmeler, devlete ya da idareye külfet getirmeden köpekler kendi masraflarını kendileri kazanacakları gibi, şu anda duyumlara göre ayda yüzbinlerle lira ile telaffuz edilen yasadışı para yasallaşacak, Bodrum barınaklarındaki araç, gereç, teçhizat ve personel eksiklerin tamamlanması, Bodrum dahilindeki diğer sahipsiz hayvanların yaşam şartlarının sağlanması anacına da destek olacaktır.

Talebimizin tarafınızdan uygun bulunması halinde , şüpheli durum ile beraber gelişen her türlü hoş olmayan tartışmalar son bulacak, yeniden sahiplendirilmeleri konusunda basında da yer alan Golden Kaçakçılığı soruşturması ile örneklendireceğimiz endişelerimiz ve üzüntülerimiz de ortadan kalkacaktır.

Hayvan konusunda bilinçli, birbiriyle uyumlu, tanımlanmış görev dağılımına uyacak gönüllülerden oluşturulacak bir komisyon tarafından yönetilecek olan tesis, ziyaretçilere hayvanların zarar görmeyeceği saat ve şekillerde açık olacak , müsabakalar , gösteriler ve kermeslerde düzenleyebilecektir.

Böylelikle söz konusu köpeklerin Bodrum Belediyesi’nin himayesinde olacağı bu proje, sadece ülkemizde değil, tüm dünyada hayvan koruma ve ölen bir kişinin manevi mirasına saygı sembolü bir kültür simgesi olarak büyük ve olumlu yankılar alacak, hayvanlar ile beraber tüm insanların da mutlu olması sağlanacaktır. Sunduğumuz fikrin kabul olmaması halinde halihazırda bu cins hayvanlara Amerika’ya muhtelif amaçlarla ve özellikle “deney” hayvanı olarak kaçıran örgütlenmenin takibinde olduğu ihtimali ile ellerine bir tanesinin düşmesi ve bunun tespitinin olması durumunda Bodrum Belediyesi’nin tüm iyi niyeti bir felaketle, büyük bir skandalla sonuçlanacaktır.

SONUÇ VE TALEP: Bodrum belediyesinin , dünyaya örnek olacak , global medya araçları ile duyuracağımız bu müjdeyi bizlere bahşetmesini, altta imzası bulunan dernek ve hayvanseverler emir ve görüşlerinize saygılarımızla arz ve talep ederiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.