arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
ALTIN
2.503,43
BIST
9.678,28
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

GAZETECİLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ…

GAZETECİLERDEN KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ…
22 Nisan 2019 15:15
A+
A-

Kılıçdaroğlu: Örgütlü bir terör saldırısı, organize bir linç girişimi idi. CHP Genel Başkanı sığındığı evden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arayarak, mitinge katılanların galeyana gelmemesi için uyardı…

Emin Varol/ANKARA

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ölümden döndüğü olaylar için, Örgütlü bir terör saldırısı, organize bir linç girişimi idi” dedi.

CHP Genel Merkezi’ndeki makamında Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi Emin Varol ve bir grup Gazetecinin “Geçmiş Olsun” dileklerini kabul eden  Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıdan yara almadan kurtulduğu için tahtaya vurdu.

Saldırıdan sonra ilk detaylı açıklamayı da burada yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “hiç böyle birşey beklemiyordum” diyerek şaşkınlığını anlattı.

Şehit cenazesine gitmeden önce emniyete haber verildiğini, ayrıca Şehit’in ailesini arayarak Cenaze törenine katılacağını ilettiklerinin altını çizdi. Kendi korumalarını öven ve teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu “tam bir profesyonel olarak görev yaptılar” diye diye konuştu.

Şehit cenazesinde Genel Başkan olarak sadece kendisinin bulunduğuna dikkai çeken Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın açıklamaları konusunda, “oradaki atmosferin etkisi ile mi yoksa başka bir amaçla mı böyle söyledi, kendisine sormak lazım” dedi.

Olay çıkarmak için görevlendirilmis ve dışardan getirilen grupların, farklı yerlerde durararak eylemler yaptıklarını ve linç girişimi için orada görevlendirildiklerine dikkati çekti.

CHP Özel komisyon kurdu…

CHP Genel Başkanı, Şavşat’ta PKK saldırısı ile Çubuk’taki saldırının birbirinden farklı olmadığını büyük benzerlik taşıdığını belirtti. Kılıçdaroğlu, “İkisi de terörist saldırı. Onşar da terörist bunlar da terörist hiç farkı yok” diye konuştu.

Saldırıdan önce sopa dağıtıldığını gördüklerini, ellerinde görüntüler olduğunu anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işi sadece savcılara bırakmadıkşlarını, özel bir araştırma komisyonu kurduklarını, tüm görüntülerin incelendiğini, olay yerine de tekrar gidilerek izlendiğini aktardı.

Sığındığı evden İmamoğlu’nu aradı…

CHP Genel Başkanı, olaylar devam ederken, sığındığı evden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu arayarak İstanbul’daki miting konuşmasında, halkın galeyana gelmemesi için dikkat etmesini ve heyecan yaratılmaması için sözlerine dikkat etmesi için uyardı. Kılıçdaroğlu, “Aslında bu hassasiyeti devleti yönetenlerin göstermesi lazım.” diye de ekledi.

Sığındığı evde yaşadıklarını anlatan CHP Genel Başkanı, ailenin evi yeni yaptığını ve taşlanmasınddan korktuğunu söyledi. Ancak Emniyet yetkililerinin güvence vermeleri üzerine rahatladığı ve sohbet ettİklerini belirtti. Aileden bir oy Mansur Yavaş’a diğerinin ise Ak Parti’ye çıktığını, Muhammed isimli küçük çocuğun kendisinin elini öptüğünü anlattı

“Cumhurbaşkanı aramadı. Özel bir beklentim de yok”

Saldırının ardından uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aramadığını bir açıklama da yapmadığını bir soru üzerine aktaran CHP Genel Başkanı, “Özel bir beklentim yok. Sadece Cumhurbaşkanlığı özel kalemi, bizim özel kalemi arayarak Çubuk’ta olaylar devam ederken ve ben evdeyken bilgi istemiş. O kadar”dedi.

“İçişleri Bakanı diye bir bakan yok”

Saldırının bir “protesto” değil, “organize bir terör saldırısı ve linç girişmi” olduğunus ık sık tekrarlayan CHP genel Başkanı, normalleşme istemeyen kin ve nefret tohumu ekmek hatta bunu daha derinleştirmek isteyen siyasetçiler ve başka  unsurlar olduğuna da dikkat çekti Kılıçdaroğlu, başka unsurlardan kastının, Türkiye’de kaos çıkartmak isteyen çevreler olduğunu belirtti.

Kemel Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert bir dille eleştirdi ve o’nu bakan olarak tanımadıklarını anlattı. Halkı ayrıştıran kin ve nefret tohumu saçan bir insanın Bakan olamayacağını da belirterek, “öyle bir bakan yok. O’nun başka bir görevi var ve onu yapıyor zaten” dedi.

Saldırıdan sonra CHP Genel Merkezi etrafında uzun namlulu polisler gördüğünü ve ek önlem alındığını aktaran Kılıçdaroğlu, Devletin verdiği zırhlı aracı iade ettiklerini ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.