arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4256
EURO
34,4563
ALTIN
2.486,52
BIST
9.679,80
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C

Gazeteciler, saldırıya sessiz kalmadı, kalmayacak..

Gazeteciler, saldırıya sessiz kalmadı, kalmayacak..
5 Şubat 2023 11:15
A+
A-

Bodrum’da görev yaparken son üç yıl içerisinde fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan gazeteciler Ortakent Mahallesi’nde bir alışveriş merkezinin önünde basın açıklaması yaparak gazetecilere yönelik saldırıları kınadı..

Arena Bodrum Haber – Bodrum’da görev yaparken son üç yıl içerisinde fiziki ve sözlü saldırıya uğrayan ulusal ve yerel basın mensupları Ortakent Mahallesi’nde bir alışveriş merkezinin önünde basın açıklaması yaparak gazetecilere yönelik saldırıları kınadı.

Bodrum’da son üç yılda 5 gazetecinin olay yerinde ve kamuya açık alanda görev yaparken sözlü ve fiziki saldırıya uğraması ilçedeki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile gazeteci örgütlerini ve Bodrumlu STK’ları harekete geçirdi.

Bodrumlu basın mensupları artan saldırılar karşısında tepki gösterdi..

Son olarak 2 gün önce Ortakent Mahallesi’nde bir grosmarketin istinad duvarının çökmesi ve tonlarca toprağın marketin bahçesine çökmesiyle meydana gelen heyelanı görüntülemek için olay yerine giden ve yoldan görüntü çeken gazeteci Yaşar Anter, bölgedeki AVM’nin güvenlik görevlilerinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalmış, fotoğraf makinesi elinden alınmak istenmişti.

Bodrumlu yerel ve ulusal basın temsilcileri bugün Ortakent Mahallesi’ndeki bahse konu AVM önünde toplanarak gazetecilere yönelik saldırıları kınayan açıklama yaptılar. Halkın haber alma hakkına yönelik saldırı, bugün öğle saatlerinde alışveriş merkezinin girişinde bir araya gelen gazeteciler tarafından kınandı. Bodrum’da görev yapan gazeteciler yanı sıra Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti alışveriş merkezinin önünde tek yürek oldu.

Bizim amacımız en doğru bilgiyi aktarmak..

Haber takibi yaptığı sırada sözlü ve fiziki müdahaleye maruz kalan gazeteci Yaşar Anter, “Bizim amacımız en doğru bilgileri kamuoyuna ulaştırmaktır. O gün olay yerine geldiğimizde imar yolundan çekim yaparken alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. Buradan çekim yapmanın yasak olduğunu söyleyerek fotoğraf makinelerimizi elimizden almaya çalıştılar. Bu arada kendilerinin özel güvenlik görevlisi olduğunu söyleyen, aralarında sivil giyimlilerin de 5-6 kişinin saldırısına uğradım. Boğazımıza sarıldılar, iteklediler. Kameramızı almaya çalıştılar, fotoğrafları silmeye çalıştılar. Bir basın mensubu olarak bunlara hukuken tepki gösterdik. Bizim amacımız herhangi bir kurumu kötülemek değil, olayı topluma doğru bir şekilde aktarmaktı. Yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bu bir acizliktir, ayıptır. Benim dışımda birkaç yıl içerisinde 5-6 arkadaşa görevi başında saldırı oldu. Biz gazeteciler, basın ve yayınları kanunları çerçevesinde görevimizi yaparken aynı hassasiyeti diğer kurum ve kuruluşların yetkililerinin de ön görmesini diliyoruz.” dedi.

Gazeteciler tek ses oldu..

Saldırıya tepki gösteren Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eren Ayhan, “Yaşar Anter yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Biz Bodrum’da görev yapan gazeteciler olarak bu gibi saldırıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Bundan sonra basın mensuplarına yapılacak saldırılarda savcılığa suç duyurusunda bulunup hukuksal süreç başlatacağız. Bu gibi saldırıların artık durmasını istiyoruz. İnsanların haber almasını biz gazeteciler sağlıyoruz. Biz görev yaptığımız sırada herkes kendi işini yapsa saldırılara maruz kalmayacağız. Tüm kurum ve kuruluşlara, Basın mensuplarına nasıl davranılması gerektiğinin öğretilmesini şahsım ve Bodrum Gazeteciler Cemiyeti adına rica ediyorum” diye konuştu.

Saldırıyı kınadıklarını belirten Muğla Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Vuranlar, “Bu olaylar son 3-4 yıldan beri çok arttı. Bu tür saldırıların önüne geçilmesi lazım. Bu tarz olaylardan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmamız gerekiyor. Bizim haklarımızı aramamız lazım” diye belirtti.

Saldırıya karşı tek ses olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Bodrum Temsilcisi Uğur Yurtsev, ” Basına bu tarz saldırılar artmaya başladı. Bundan sıkıntı duyuyoruz. Basın yasasının bir an önce çıkmasını ve bizim hakkımızın korunmasını talep ediyoruz” dedi.

Taksi şoförüde tepki gösterdi..

Basın açıklamasını izleyen taksici Talip Solhan da, “Dün olayı durakta duyduk. İnanamadık. Demek ki; doğruymuş. Yani kamuya ait olan bir yerde haberi yapan gazeteciye saldıranlar yarın bize de “yoldan niye müşteri alıyorsun” diye saldırır. O çöken istinat duvarı önemli haberdir. Çökeceği belliydi. Basının bunu görmesi bizim için şans. Ana basın bunu bize gösterdiği için tacize, saldırıya uğruyor. Bu işte bir terslik var.
Genelleme yapmak doğru değil. Ama bazı özel güvenlikçilerin, beline bir kelepçe taktıktan, eline bir telsiz aldıktan sonra kendilerini kasabanın şerifi sandıkları da hepimizin bildiği bir gerçek. Bu üzücü olayın bence asıl muhatabı Midtown. Çünkü o özel güvenlikçiler Midtown adına hareket ediyor. Midtown’ı temsil ediyor. Görevini yaparken tacize uğrayan gazeteci arkadaşa geçmiş olsun. Bodrum ‘a yakışmayan bu tip hadiselerle umarım bir daha karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TMMOB İlçe Koordinasyon Temsilcisi Mustafa Erdoğan, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, TÜLOV Bodrum Temsilcisi Av. Remzi Kazmaz ve birçok STK yaptıkları yazılı açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.