arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“Bodrum Mandalin Hareketi” tabanı genişledi..

“Bodrum Mandalin Hareketi” tabanı genişledi..
4 Şubat 2023 12:12
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu’nun Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası ile birlikte Mart 2022’de başlattığı Bodrum Mandalin Hareketi, tabanı genişleyerek çalışmalarına devam ediyor.

Arena Bodrum Haber – 2022 Yılında dört önemli etkinliğe imza atan Sadece Mandalin Hareketi; Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü, Bodrum Ziraat Odası, Bitez Muhtarlığı ve BİTAV’ın da kurumsal olarak desteklendi.  Etkinlik, Bodrumluların da katkısıyla geniş bir kesiminin haberdar ve dahil olduğu bir harekete dönüştü.

AGROHOMEOPATİ İLE ZEHİRSİZ TARIM MÜMKÜN SÖYLEŞİSİ

Festival kapsamında 28 Ocak 2023 Cumartesi günü BODTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Agrohomeopati ile Zehirsiz Tarım Mümkün” konulu söyleşide, Ziraat Mühendisi Gıda ve Tarım Yazarı Bilge Keykubat’ın moderatörlüğünde, Agrohomeopat Önder Mergan konuk oldu. Katılımcıların da bol bol söz aldığı söyleşi oldukça verimli geçti. Söyleşi öncesi ve sonrasındaki günlerde Agrohomeopat Önder Mergan bazı Mandalin bahçelerinde inceleme ve tespitlerde bulundu.

FESTİVAL HER YÖNÜYLE ETKİLİYDİ

Bitez Köy içinde 29 Ocak 2023 Pazar günü yapılan “Sadece Mandalin Festivali” katılımcıları ve destekçileri memnun eden bir seviyede geçti. Bodrum Mandalini kullanılarak yapılan katma değerli ürünlerin çeşidinin ve üretim miktarlarının artmasını, en başta Bodrum’da olmak üzere restoran, kafe, bar ve otellerin menülerinde yer alması hedefleniyor. Festivale katılan şefler Bodrum Mandalini’nin gastronomik değeri ve kullanım alanlarını paylaştı. Etkinlik kapsamında yapılan “Mandalinli Tarifler Yarışması” fark yaratan ve ilham veren tariflerin çoğalmasına yönelik önemli bir adımdı. Yapılan konuşmalar, Mandalin konusunda verimliliği en yüksek noktaya ulaştırmak üzere emek ve teknolojiyi üst seviyede kullanarak bir endüstriyel tarım ürünü haline dönüştürmek adına umut vericiydi.

KATILIMCI VE KATKI KOYANLARA TEŞEKKÜR

“Sadece Mandalin Festivali”ne coşku katan yerel sanatçılarımıza, BOFAD Halk Oyunları ekibine ve Bodrum Türküleri Korosuna, etkinlik alanın hazırlanması için emek veren Bodrum Belediyesi ekiplerine, ev sahipliği yapan Bitez Muhtarlığı ve Bitezlilere, organizasyonda görev alan tüm ekiplere, Mandalin üreticilerimiz ile söyleşiyi yöneten Bilge Keykubat’a, “Mandalinli Tarifler Yarışması”nı kurgulayan, ekibiyle yöneten, katılımcı şeflerle Mandalin’in gastronomik değeri ve kullanım alanları söyleşini yöneten Şef Pelin Dumanlı’ya, etkinliği ateşleyen Sunucu Ateş’e, festival alanını gün boyu dolduran katılımcılara ve etkinliğe destek olan Bodrum Hijyen, Bodrum Dondurmacısı, Birdcage33, Digiboard, Gastro Mutfak, Securitas ve Yağhane Bodrum işletmelerine teşekkür ediyoruz.

SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANIYOR

“Bodrum Mandalin Hareketi” paydaşları festival sonrasında bir sonuç bildirgesi hazırlığı içinde. Önümüzdeki günlerde sonuç bildirgesi de kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.