arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3503
EURO
34,6827
ALTIN
2.393,77
BIST
10.160,30
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
25°C

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TÜRKİYE’YE FRANSIZ KALDI…

FRANSA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TÜRKİYE’YE FRANSIZ KALDI…
3 Ekim 2019 19:55
A+
A-

Fransa bir skandala daha imza attı… 

Fransız İçişleri Bakanlığı Türkiye’ye ve Dünyaya yine Fransız kaldı.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Türk öğrencilere verdiği oturma müsaadesinde, Şişli-Türkiye ve Yemen’i birbirine karıştırararak, büyük bir cehalete imza attı.

Fransa İçişleri Bakanlığı antetli kağıda, öğrencinin doğduğu il hanesine ŞİŞLİ, doğduğu ülkeye YEMEN, Uyruğuna ise TÜRK yazdı.

Eylül ayından önce eğitim için Fransa’ya giden Türk öğrencilerin tamamına bu skandal belge verildi. Bazı Türk öğrenciler bu belgeyi imzalamayı reddetti ve hatanın düzeltilmesini istedi.

Emin VAROL / Arena Bodrum Haber Ankara Temsilcisi 

Fransa İçişleri Bakanlığı, dünyada az rastlanır bir skandala imza attı.

Oysa, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, iki gün önce Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’de insan hakları savunucuları ve demokratik ilkeleri savunan kesimlere yönelik baskılar olduğunu” iddia etmiş, aynı Macron, insan hakları ve hukuk devletinin geriletildiğini iddia etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da uluslararası amblemi Horoz olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u, kümesteki bir horoza benzeterek, “ayakları pislik içinde gömülüyken, öten horoz” diye tanımlamıştı..

Macron ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu sözleri sıcaklığını korurken, Fransa İçişleri Bakanlığı “büyük bir cehalete” imza atmış ve az bulunur “bir skandalla” karşı karşıya kalmıştı.

Nasıl mı?

Anlatayım.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Eylül ayından önce çeşitli üniversitelerde eğitim için Fransa’ya giden Türk öğrencilere oturma müsaadesi için bir belge verdi.

Ancak, Macron’un horozlanmasının aksine, Fransa İçişleri Bakanlığı, dünyaya ve Türkiye’ye ne kadar Fransız kaldıklarının eşsiz bir örneğini verdi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, “büyük bir cehalete” ve az rastlanır “bir skandala” imza attı.

Çünkü, Fransa İçişleri Bakanlığı, Türk öğrencilere verdiği oturma müsaadesi ile ilgili belgede, İstanbul’un bir ilçesi olan Şişli ileTürkiye ve Yemen’i birbirine karıştırdı.

Fransa İçişleri Bakanlığı antetli kağıdında öğrencilerin, doğdukları il, doğdukları ülke ve uyruğunu yanlış yazarak, dünyaya ve Türkiye’ye ne kadar Fransız kaldıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Örneğin, bir öğrencinin;

Doğduğu İl hanesine ŞİŞLİ, (Şişli İstanbul’un bir ilçesidir)

Doğduğu Ülke bölümüne YEMEN,

Uyruğuna ise TÜRK yazdı.

Macron’un Fransızları, İstanbul’un bir ilçesi olan ŞİŞLİ’yi bir İl, Türkiye’de doğan çocukları Yemenli, uyruklarını ise TÜRK yapacak kadar eşi benzeri olmayana bir cehalete imza attı.

Eylül ayından önce eğitim için Fransa’ya giden Türk öğrencilerin tamamına bu skandal belge verildi.

Cehalet bununla da bitmedi.

Türk öğrencilerin eğitim için gittikleri Üniversiteler de bu cehaleti farketmedi.

Türk öğrencielere Fransa’da oturmak ve eğitim almak için İçişleri Bakanlığı’nın bu skandal belgesini, imzalamalarının şart olduğunu söyledi

Ancak, bazı öğrenciler yapılan hatayı üniversite görevlilerine göstererek, hata düzeltilmediği sürece belgeyi imzalamayı reddetti.

Bu cehalet, bu skandal orta yerdeyken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu haksız mı?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.