arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Fizik Tedavi Merkezinin Tuvaletleri Engelli…

Fizik Tedavi Merkezinin Tuvaletleri Engelli…
24 Aralık 2021 09:12
A+
A-

Bodrum Devlet Hastanesine bağlı Yalıkavak Bekir Kalın Fizik Tedavi Merkezinin tuvaletlerin engellilere uygun olmadığı ortaya çıktı.

Ağırlıklı olarak nörolojik veya travmatik biçimde oluşan ”kas-iskelet” sistemindeki rahatsızlıkları gidermeye yönelik tedavinin uygulandığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezindeki tuvalet ve lavaboların, hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşların kullanımına uygun olmadığı belgelendi.

Haber: Ali Peltek / Turgutreis Gündem

Konu ile ilgili fotoğrafları haber sitemize ulaştıran ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hasta yakını, konu ile ilgili şunları söyledi; “Kaza sonucu sakatlanıp ameliyat olan yakınımın tedavisi için buradayız. Bodrum Devlet Hastanesinden randevu alıp, ilgili branş doktorunun onay vermesi ile fizik tedavi sürecine başladık. Buraya kendi imkanımızla geliyoruz. Tedavi süreci başladığı ilk gün farkına vardık ki; burada bulunan ve kapısında “Hasta Tuvaleti” yazan tuvaleti bırakın hastayı, sağlıklı bir insanın bile kullanabilmesi oldukça zor. Eski “alaturka” diye tabir ettiğimiz bu tuvaleti görünce çok şaşırdım. Adı “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” olan bu yerde böyle bir görüntünün ve ele alışın olması ise, şaşkınlığımı daha da artırdı. Tedavi gören hastaların insani ihtiyaçlarını gidermesinin önünde engel teşkil eden bu görüntülerin olmamasını temenni ederdim. Yetkililerin bir an önce konuya el atıp, engelli veya hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin ihtiyacına cevap verecek bir düzenlemeye gitmesini talep ediyorum” dedi.

Kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili görüş beyanında bulunan Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği (BOYENDER) Denetleme Kurulu Başkanı Halim Kaya ise; “2022 yılına sayılı günler kala şahit olduğumuz bu görüntü, kamusal alanda erişilebilirlik hakkını savunan bizleri oldukça düşündürüyor. Burası bir devlet kurumu, üstelik fizik tedavi merkezi. Yani, hareketleri kısıtlı bireylerin tedavi olmaya geldiği yer. Çok söz söylemeye gerek duymuyorum. Yetkililerin bir an önce sorunu gidermesini talep ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.