Bodrum’da yaşayan genç aktivistler küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine farkındalık yaratmak için eylem yaptı. Bodrum Belediye meydanında bir araya gelen bir grup genç, yetkililerden iklim değişikliğine karşı harekete geçmelerini talep etti. Gençlere Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da destek verdi.
Bodrum’da 30’a yakın öğrenci, küresel iklim değişikliği ve zararlarına karşı farkındalık eylemi yaptı. “Farkına varan, harekete geçer” sloganı ile küresel iklim değişikliğine vurgu yapan öğrencilere Ünlü sanatçı Zeynep Casalini ile Belediye Başkanı Ahmet Aras da destek verdi. Başkan Aras’ı ve Başkan Yardımcısı Ummuhan Yurt’u aralarında gören gençler çok mutlu olduklarını ifade ederken, Casalini Aras’a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Başkan Aras “Gençler sizlere ihtiyacımız var, sizleri kurtaracak önlemleri alacağız. Güneş enerjisi ile ilgili projelerimiz var. Üstü panellerle kaplı özellikle pazar yerleri için projeler yaptık. Otoparkların üstünü, binalarımızın çatılarını güneş panelleri ile kapatacağız. Öncelikle sokak ve çevre aydınlatmasında artık güneş enerjili direkler kullanılacak. Eski sistem direkleri artık buralara dikmeyeceğiz. ‘Bodrum yürüyerek güzel’ diyeceğiz. Yayalaştırma çalışmaları yapacağız, bisiklet yolları ile trafiği azaltacağız. Yavaş yavaş buralara elektrikli araçlar getireceğiz. Neyzen Tevfik Caddesi’nden Marinaya kadar gidiş geliş, bagilerle ücretsiz taşıma yapacağız. Bisikletlerle daha çok yer vereceğiz, hem sera gazı salınımını engelleyeceğiz, hem de enerji tasarrufu yapacağız. Bodrum merkezini de bir taraftan, gürültüden, patırtıdan ve trafikten kurtaracağız” diye konuştu.
“Tek dünya tek şans”, “Geç kalmadan harekete geç”, “Fosil yakıtlara hayır” yazılı dövizlerle slogan atan gençler arasında basın açıklaması yapan genç aktivist Eliz Mina Tanrıverdi “Dünyanın atan kalbi olmanızı istiyorum, yanan ormanların atan kalbi olmanızı, küresel ısınma sonucu hayvanların ve bitkilerin ölmesini istemiyorum, sadece dünya değil biz de onunla birlikte ölüyoruz. Vakit harekete geçmek vaktidir. Dünyamıza zarar veren parfüm, deodorant kullanımı engellenmelidir. Plastik ürünler kullanılmamalıdır. Fosil yakıtlar yerine elektrik enerjisi jeotermal enerji, hidrojen, yakıt pilleri, Rüzgar ve Güneş enerjilerinden yararlanmalıdır. Sanayi kuruluşlarının bacalarına filtre takılmalıdır. Ormanlar korunmalı ve ağaç sayısı artırılmalıdır. Toplu taşımacılık yaygınlaştırılmalıdır.” diye konuştu.