arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
ALTIN
2.436,85
BIST
9.708,54
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Eskiçeşme Mahallesi’nde Bir Sitenin İstinat Duvarı Çöktü…

Eskiçeşme Mahallesi’nde Bir Sitenin İstinat Duvarı Çöktü…
11 Ocak 2022 17:23
A+
A-

Bodrum Eskiçeşme Mahallesi’nde inşaatı devam eden bir sitenin istinat duvarı çöktü. Bölgeye yakın bazı evler güvenlik amacıyla tahliye edildi

Arena Bodrum Haber – Muğla’da şiddetli yağışlar nedeniyle toprak kayması ve su baskınları yaşandı, bir evin istinat duvarı çöktü.
Bodrum Eskiçeşme Mahallesi’nde inşaatı devam eden bir sitenin istinat duvarı çöktü. Bölgeye yakın bazı evler güvenlik amacıyla tahliye edildi. Mumcular Mahallesi’nde park halindeki bir otomobil dere yatağına sürüklendi. Araç iş makinelerinin çalışmasıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Yalıkavak Geriş Mahallesi’nde derenin taşması sonucu çok sayıda ev, iş yeri ve mandalina bahçesi sular altında kaldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve belediye yetkilileri zararın yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı, vatandaşlardan bilgi aldı.
Selden zarar görenler ise yetkililerden destek isteyerek, önlem alınması talebinde bulundu. İslamhaneleri ve Peksimet mahallelerinde de çok sayıda evi su bastı. Bölgede altyapı sorunları nedeniyle yollarda zaman zaman çökme yaşandı, yaklaşık 11 gündür de bölgede suların kesik olduğu belirtildi. Bu arada sel suları nedeniyle denizin renginin değiştiği gözlendi.
Menteşe’nin Kiramettin Mahallesi’nde geceden beri etkili olan sağanak nedeniyle bir evin istinat duvarı çöktü. Çökme nedeniyle mahalledeki yollar trafiğe kapatıldı. Evin bir kısmının da zarar görmesi nedeniyle sokak polis ekipleri tarafından şerit çekilerek vatandaşların dikkatli olması istendi.
Yolların suyla kaplandığı Karabağlar Yaylası’na ise ulaşım sağlanamıyor. Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Menteşe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bölgemizde devam eden aşırı yağışlar nedeniyle Karabağlar Yaylası Ortaköy hattı üzerinden Afife Kuyusu mevkisine kadar devam eden yolda göllenme oluşmuştur. Ekiplerimiz bölgede çalışmakta olup, bu istikamette seyahat edecek vatandaşlarımızın yağışların şiddeti azalana kadar Muğla-Denizli kara yolunu kullanmaları önemle duyurulur.”
Düğerek, Yaraş, Ortaköy, Yeniköy mahalleleri ile Karabağlar Yaylası mevkisindeki bazı tarım alanlarını su bastı.
Ula, Köyceğiz ve Ortaca ilçesinde de bazı tarım arazileri, narenciye ve nar bahçeleri suyla doldu.
MUĞLA (AA)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.