Arena Bodrum Haber – Proje kapsamında, ülkelerin hikayeleri katılımcı gençler tarafından öğreniliyor ve bu hikayelerdeki insan hakları, cinsiyet ayrımcılığı ve ırkçılık gibi mesajların nasıl geliştiği üzerine çalışmalar yapılıyor. Farklı ülke gençleri ile oluşturulan gruplar içinde hikayeler yeniden yeni mesajları ile yazılıyor.
Katılımcı gençler, Sabotin- Sumperk’de yerel halk ile bir araya gelerek bölgenin hikayelerini dinleyerek öğrenme şansını yakalıyorlar. Ayrıca liderler tarafından ‘’Dünya Hikaye Kafeleri’’ oluşturularak, katılımcıların farklı ülkelerin hikayelerini okumaları sağlanarak, bu hikayelerin hangi ülkelere ait olabilecekler üzerine çıkarımlarda bulunmaları isteniyor.
Katılımcı ülkelerin gençleri, kültürler arası öğrenme, takım çalışması, yabancı dili etkin kullanma, eleştirel düşünme, problem çözme, farklı kültürlere ve değerlere saygı gösterme, yaratıcılık ve yazma becerilerini geliştirebilecekleri pek çok çalışmanın içinde yer alıyorlar.
Proje sonunda öğrenciler Erasmus+ kapsamında gençlerin katıldıkları projede elde ettikleri beceri ve yeterlikleri tanımlayan ve gelecek kariyerleri açısından önemli olan YOUTHPASS sertifikası almaya hak kazanacaklar.
Youthpass sertifikası istihdam oranlarını yüksek ve sürekli kılmak, yarının toplumu ve iş dünyası ışığında sosyal dayanışmayı teşvik etmek için doğru beceri ve yetkinliklere olan ihtiyaçlar kapsamında 8 anahtar (Okuma yazma, Çoklu dil yeteneği, Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik, Dijital yetkinlik, Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği, Vatandaşlık yetkinliği Girişimcilik yetkinliği, Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği) içermektedir.