arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2699
EURO
34,7305
ALTIN
2.400,34
BIST
10.336,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ SAĞLIK VAKFINA BAĞIŞLADI…

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ SAĞLIK VAKFINA BAĞIŞLADI…
9 Nisan 2017 08:42
A+
A-

Engelli Kaan Erenler, 17 bin TL olan emekli ikramiyesini Bodrum Sağlık Vakfına bağışladı

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen kutlama partisinde emekli olan 40 yaşındaki Spinanöral Ataksi hastalığına bağlı olarak Kas erimesine yakalanan ayrıca da konuşma zorluğu çeken Kaan Erenler, 17 Bin TL olan emekli ikramiyesini çalıştığı vakıfa bağışladı.

Askerlik muayenesi sırasında kas erimesi hastalığını öğrenen Erenler, yıl önce Turgutreis 15 Sağlık vakfının seramik atölyesinde eğitim görmeye başladı. 10 yıl atölyede eğitim gören Erenler, daha sonra memur olarak işe başladı. Geçtiğimiz hafta emekli olan Erenler 17 Bin TL emekli ikramiyesini ailesinin de iznini alarak çalıştığı vakfa bağışlamaya karar verdi.

Erenler’i yetiştiren ve öğrencisinin yaptığı davranışından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Seramik hocası Tarık Kartal, “Kaan bizim için çok değerli. Ben bu atölyede 6,5 yıldır çalışıyorum. Kaan, ilk geldiğimde beni kapıda karşılamıştı. Bütün atölyeleri gezdirdi, her şeyi anlattı. Biraz anlaşması zor olsa da zaman içinde daha iyi anladık bir birimizi. Yani bu atölyenin ilk emeklisi oldu aynı zamanda kendisi. Demek ki şunu da biz kanıtlamış olduk bu atölye bir sürdürülebilir bir şeye dönüştü. Kendi varlığını devam ettirebiliyor. Buradan bir emekli vermek bizim için gurur verici bir olay ama Kaan bizim için her zaman arkadaştan da öte bir kardeşimiz. Burada onunla çok fazla vakit geçirdik. Eminim ki onun emekli olması çok fazla bir şey değiştirmeyecektir her zaman buraya gelecektir. İkramiyesini de vakfa bağışlaması burada ne kadar mutlu olduğunun da bir göstergesi. Buranın varlığını sürdürmesinin temelinde yatan gerçekleri oda biliyor ve hepimiz zaten bireysel olarak burada çalışan diğer çocuklar olarak mutlu bir arkadaşlığı sürdürüyoruz aynı zamanda. Buda tabi başarımızın daha ileriye doğru gitmesine sebep oluyor” dedi.

KAAN BİZE PAHALI BİR DERS VERDİ

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya ise, “Kaan Erenler öğrencimiz Bodrum Sağlık Vakfında 15 yıldır bulunuyor. 10 yıl evvelde seramik atölyemizde çalışmaya başladı. Geçen haftada emekli oldu, emekliliği hak etti. Yasal olarak hak ettiği kıdem tazminatını ki 17 bin lira civarında bir para Bodrum Sağlık Vakfına bağışlama kararı aldı. Bugün onun hem emeklilik partisini yaptık arkadaşları ile birlikte hem de kendisine bir teşekkür partisi verdik. Kaan bize 17 bin liranın yanında çok pahalı bir ders verdi. Kaan’ın ekonomisini biliyorum ben, çok varlıklı ve rahat bir ekonomisi yok iken bu parayı çıkarıp çalıştığı vakfına bağışladı. Hepimiz bundan bir ders almalıyız” dedi.

PARADAN ÖNCE BURANIN BANA KAZANDIRDIĞI İNSANLIK ÖNEMLİ

Vakıfta hemen hemen 10 yıl çalıştığını belirten Erenler, “Normalde 20 yıl üzerinden emekli oldum. Vakıf’da 15 yıldır hem öğrenciyim 10 yıldır da burada memur olarak işlerime devam ettim. Ara ara öğrencilerimiz oluyor benim veya hocanın. Benim yetişemediğim yerde diğer arkadaşlarım
öğrencilere yardım ediyor. Emekli olsam da bu vakıf yöneticilerini ve buraya emek sarf eden insanların emeğini hiçe sayıp buraya gelmemezlik olmaz. Burası benim ikinci evim olduğu her gün gelmeye çalışıyorum. Bazı insanlar yanlış düşünce içinde olabiliyor çok büyük bir para olarak görebiliyor. Tamam Benim de ihtiyacım olabilir veya benden daha düşük geliri olan insanlara büyük bir para olarak gelebilir. Benimde vakfa bir katkım olması için böyle bir karar aldım ailemin de onayını alarak böyle bir karar verdim. Bir de buraya verdiğim paradan önce buranın benim için kazandırdığı insanlık daha önemli. Çünkü burada ben yeri geldi hasta oldum. 1 hafta 10 gün evindeydim yağmur yağdı uzun süre gelemedim ama bu bağışla dönen vakıf hiçbir zaman benim ne sigortamı ne de maaşımı bir gün dahi eksik vermedi. Onun için bende böyle bir karara vardım”
dedi.

Kutlama sonrasında pasta kesildi ve Erenler’e Sağlık vakfı tarafından arkadaşlarının yaptığı plaket verildi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.