Arena Bodrum Haber – Kadıkalesi Armonia Bodrum Evleri Şapeli’nde kokteylle açılan sergide sanatçının son dönem çalışmalarının yanı sıra farklı dönemlerde ürettiği eserleri sergileniyor. Ressam Elvan Erdin’in resim ve yerleştirmelerinden oluşan sergi, 25 Ağustos Pazar gününe kadar, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 16.00-20.00 arası sanatseverlerin ilgisine açık olacak.
Maçka Teknik Lisesine Endüstriyel Boya ve Dekorasyon bölümünden mezun olan Erdin, resim eğitimini Londra’da Croydon College Fine Arts Painting bölümünde tamamlamış. İleriki dönemlerde Guildhall University, London’da İnterior design ve Technology bölümüne devam eden sanatçı, buradan BA Honours degree ile mezun olmuş.
Türkiye’de ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, kişisel sergiler açmış, fuar ve bianellere katılmış, çeşitli tasarım ve sanatsal projelere imzasını atmış. 2019 yılında Bodrum’a yerleşen Elvan Erdin, ürettiği eserleri Bodrum’un kimliğinden ayrı düşünmek istemiyor; çağdaş bir yaklaşımla kentin tarihiyle uyumlu sergiler açarak Bodrum’un hafızasına eklenmeyi amaçladığını ifade ediyor.
3 kişilik bir sanat inisiyatifi ile Bodrum Dağbelen’deki “Ayşe Teyze” konulu sergi, Bodrum Kent Müzesi’nde “Merhaba” başlıklı bir proje; Bodrum Deniz Müzesi’ndeki “Deniz Ülkesi” sergisi ve bunlara ek olarak sanatçının inisiyatiften bağımsız olarak, Gümüşlük Cemile’nin Sabunları’ndaki kişisel sergisi, Bargilya Festivali kapsamında gene tarihi bir yapıda, ‘Tuz Deposu’nda açılan ‘Kuşlar’ adlı grup sergisi ve Bodrum Yağhane’de açılan kişisel sergileri de bulunuyor.
Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen 21. Gümüşlük Müzik Festivali, Ethem Özgüven’in son filminin gösterimiyle, devam etti…
Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında “Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek” adlı belgesel, Gümüşlük festival merkezinde ücretsiz gösterildi. – singingindarktimes.org – Ethem Özgüven’in yönettiği 42 dakikalık belgesel, depremin Hatay’daki izlerini sürüyor; 2024 yılı yapımı belgesel, Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın hikayesini ve geçen bir yılın sonunda Hataylı sanatçıların dayanışmasını anlatıyor.
“Antakya.Yıkık bir şehir, aslında bir şehirden daha fazlasıdır.
Binaları, sokakları, anıları yıkıntıların altına gömüldükten sonra belki de bir şehrin özü kalır geriye. Belki de bir “seda” tüm bu enkazı toplar ve bir araya getirir. ‘Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’ bu amaçla yola çıktı.
Direncin yankıları umudun ahengiyle buluşuyor. Sadece bir şehri yeniden inşa etmek için değil, bir toplumun ruhunu yeniden inşa etmek için yıkıntılar ve melodilerle dolu bir yolculuğa çıkarken bize katılın. Felaketin küllerinden dayanışmanın senfonisi doğuyor.”