arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Dr. Murat Özyaba, Bodrum Muhtarlar Derneğini ziyaret etti..

Dr. Murat Özyaba, Bodrum Muhtarlar Derneğini ziyaret etti..
28 Aralık 2023 09:38
A+
A-

Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Dr. Murat Özyaba, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ü ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Kent yaşamını profesyonel bir bakış açısı ile analiz edip, gerekleri ile plana yansıtarak toplumun layık olduğu düzenin daha nitelikli olmasının sağlanabileceğine dikkat çeken Özyaba, “Her mahallenin kılcal damarlarına kadar detay bilen kurum muhtarlık, kişide muhtardır.” dedi.

Gündüz: Başkan kim olursa olsun “taleplerini takip etme platformu” devam etmeli..

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ü ziyaret eden Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Dr. Murat Özyaba, henüz aday adaylığı sürecinde olduklarını ve bu noktada 56 mahallemizi temsil eden tüm muhtarlarımızın ortak noktası olarak kendilerini ziyaret etmek istediklerini belirterek adaylık ve başkanlık süreçleri gerçekleştiğinde belediye hizmetlerinde etkinliğini arttırmaya yönelik fikirlerini paylaşmak istediğini dile getirdi.

Ziyaretlerinden son derece memnuniyet duyduklarını ve tüm üyeleri ile bunu paylaşacaklarını belirten Gündüz, zaman zaman yaşanan sorunlar olduğunu ve bunların çözümü için belediye yönetimi ile düzenli toplantıları gelenek haline getirdiklerini belirtti. Düzenli gerçekleşen bu toplantıların ise hem sorunları ve görüşleri paylaşma hem de zamanı geldiğinde hesap sorabilme, taleplerini takip etme platformu olduğuna dikkat çekti.

Süregelen sorunların ise ağırlıklı olarak bütçe ve kaynak yetersizliğinde tıkandığını belirten Gündüz’ün sözlerinin ardından Özyaba, Belediyenin gelir kalemlerini arttırıcı kaynaklar yaratıp gider kalemlerinde ise belirli alanlarda yatırıma ve hizmete dönüşmesi çok uzun vadeli harcamalardan kaçınarak acil sorunlarımızı çözecek yatırım kalemlerine öncelik verilmesinin daha etkili çözümlere imkan vereceğine değindi.

Özyaba: Her alanı akıllı sistemler ve yeni nesil belediyecilik anlayışı ile yöneteceğim..

Bir kent yönetimi uzmanı olarak, bir planlamacı olarak amacının bu sistemi planlamak oluğunu belirten Özyaba “Sadece imar değil mesele. Bir kentin imar planı o kentte yaşayan toplumun layık olduğu yaşamın yatay izdüşümüdür. Kentin içinden gelen tüm dinamiklerin seslerini dinleyip nerelerde nasıl kentsel kullanımlar olduğunu profesyonel bir bakış açısı ile analiz edip oluşturursak, bunun gerekleri ile plana yansıtırsak toplumun layık olduğu düzenin daha nitelikli olmasını sağlarız. Her alanı akıllı sistemlerle yeni nesil belediyecilik anlayışı ile planlasak, örneğin temizlik işçilerimiz.. çip sistemi ile planlanan konteynırlar ile personelin yaz boyu gece gündüz uykusuz çalışmak zorunda kalmadığında yaptığı işin verimi de niteliği de artacaktır.” dedi.

Dr. Murat Özyaba, Başkan Gündüz’e bu verimli sohbet için teşekkür ederken, “Kent yönetiminde planlamaya hakimseniz, hizmet organizasyonunu yapabilecek liderlik vasfınız varsa bunların hepsi olur, buradan çıkılabilir. Benim derdim de buradan çıkmayı sağlayacak motor hareketi başlatmak, sağlamak sonra evime çekilip benim de vatandaş olarak layık olduğum hizmet ile kentimde yaşamaya devam etmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.