arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3503
EURO
34,6827
ALTIN
2.393,77
BIST
10.160,30
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
25°C

DOĞAL SİT ALANLARININ GELECEĞİNİ BAŞBAKAN’A SORDU

DOĞAL SİT ALANLARININ GELECEĞİNİ BAŞBAKAN’A SORDU
24 Şubat 2017 09:29
A+
A-

 

Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi ile ilgili TBMM’de soru önergesi veren CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, projenin kentin betonlaşmasına neden olacağını öne sürerek projenin iptalini istedi. 

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, doğal SİT alanlarının geleceğini ilgilendiren Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan çalışmayla ilgili görüş istendiğini hatırlatan Üstündağ, soru önergesinde “Türkiye’nin en fazla doğal SİT alanının bulunduğu Muğla’da, Bakanlığınız yetkilileri tarafından açıklanan Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi’ni gerçekleştiren grubun yapmış olduğu çalışmalarda gelinen aşama nedir? Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi iptal edilmiş midir? Bu kapsamda ülke çapında iptal edilen başka proje var mıdır? Eğer iptal edilmediyse, hiçbir sivil toplum örgütü ve yöre halkı ile istişare edilmeden hazırlanan bu çalışmanın devam etmesi halinde, Muğla’yı ve Türkiye genelinde tarım alanlarını, köyleri, koyları, sulak alanları, ormanları, özetle tüm doğal yaşam alanlarını tehdit eden bu projenin iptali düşünülmekte midir? Söz konusu proje iptal edilmediyse yapılan çalışma ile ilgili belediyelerin bakanlığa ilettiği itiraz noktaları değerlendirmeye alınmış mıdır veya alınacak mıdır? Çalışma iptal edildiyse kamuoyuyla neden paylaşılmıyor?” sorularını yöneltti.

Üstündağ önergeyi verdikten sonra yaptığı yazılı basın açıklamasında ise “Son zamanlarda Muğla 4 Mevsim Ekolojik Çalışma Raporu’nun iptal edildiğine dair çeşitli kaynaklardan kamuoyuna çeşitli açıklamalar yapılmakta ve bu konuda kamuoyunda belirsizlik yaşanmaktadır. Yöre halkıyla, sivil toplum örgütleri ve belediyeler ile hiçbir istişarede bulunulmadan yapılan bu çalışmadan, ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden görüş bildirilmesi istendiğinde vakıf olunmuştur. Muğla’daki çeşitli belediyeler bu projenin birçok noktasına itiraz etmiştir. Muğla’da tarım alanlarını, köyleri, bakir koyları, sulak alanları, ormanları, özetle tüm doğal yaşam alanlarını tehdit eden bu projenin uygulanması turizmden, tarıma kadar birçok alanı olumsuz etkileyeceği aşikardır ve Muğla kamuoyu bu çalışmayı endişe ile karşılamıştır. Muğla’nın betonlaşmasını sağlayacak bu projenin iptali elzemdir ve bakanlık bu tür projelerle talan ve zarara neden olmamalıdır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.