arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4050
EURO
34,7341
ALTIN
2.393,34
BIST
10.208,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C

DİBEKLİHANDA BUGÜN MEVLANA KONUŞULACAK…

DİBEKLİHANDA BUGÜN MEVLANA KONUŞULACAK…
5 Nisan 2019 09:32
A+
A-

Bodrum’da Yakaköy’de bulunan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde 5 Nisan 2019 Cuma günü BUGÜN saat 18:30’da, Esin Çelebi Bayru ile “Evet Aşk Güzel Şeydir” Kitabı üzerine imza günü ve söyleşisi gerçekleşecek.

Dibeklihan’da bulunan Dibek Sofrası’nda gerçekleşecek olan söyleşide Esin Çelebi Bayru, Mevlana’ya ve öğretilerine dair birçok konuyu katılımcılarla paylaşılacak. Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası TV programlarına, yurt içi ve yurt dışındaki üniversite ve okullara da konuşmacı olarak davet edilen Çelebi, Hz. Mevlana’yı, O’nun evrensel fikirlerini, örnek yaşam tarzını ve edep yolu olan Mevlevi kültürünü anlatmaktadır.

Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu olan Esin Çelebi Bayru, 2 Nisan 1949 tarihinde Halep’te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul Özel Işık Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi bölümünde tahsil gördü.

1996 yılında kurulan Uluslararası Mevlana Vakfı’nın Başkan Vekili oldu. Vakıf bünyesinde, hazırladıkları iki önemli projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığı ile UNESCO’ya sundular. “Sema ve Mevlevi Müziğinin” “İnsanlığın Sözel Kültür Mirası Başyapıtı” seçilmesini, 2007 yılının “Dünya Mevlana’yı Anma Yılı” ilan edilmesini sağladılar. Yapılan çalışmalar neticesi Vakıf UNESCO tarafından AKREDİTE edildi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Danışmanlığı da yapan Esin Çelebi Bayru, babası Celaleddin Bakır Çelebi’nin konferans ve sempozyum bildirilerinden oluşan “Hz. Mevlana Okyanusundan” ve Mevlevi âdab, erkân, sema ve musikisi konusunda saha bilim adamları tarafından kaleme alınan “Yüzyıllar Boyu Mevlana ve Mevlevilik” ile yurtdışındaki yabancı Mevlevileri konu alan “Mevlâna’dan Mevla’ya Ulaşanlar” adında editörlüğünü yaptığı üç kitabı ve gelirini Uluslar arası Mevlana Vakfına bıraktığı Evet Aşk Güzel Şeydir isimli kitabı; çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri ile söyleşileri vardır. Ulusal ve uluslararası TV programlarına, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversite ve okullara da konuşmacı olarak davet edilmekte; Hz. Mevlâna’yı onun evrensel fikirlerini, örnek yaşam tarzını ve edep yolu olan Mevlevi Kültürünü anlatmaya gayret sarf etmektedir.

Esin Çelebi Bayru’ya Mayıs 2011 tarihinde “Dünya Birliği, Barış ve Adalet” konularında yaptığı çalışmalar ve katkılarından dolayı Berkeley California Star King School For The Ministry tarafından ABD’de Fahri Doktora “Dr. (h.c.)” ünvanı verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.