Bu yıl 17’ncisi gerçekleşen etkinlikler, Bodrum Kalesinde düzenlenen ve 16 yaş altı çocukların sahne aldığı gösteriler ile start aldı. Kalede gerçekleşen gösterileri Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katılarak izledi.
Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci etkinliğin her yıl büyüyerek devam ettiğini söyleyerek, “Festivale bu yıl 1171 dansçı katıldı. Bodrum Kalesinde üç gece boyunca 50’den fazla dans gösterisi sunulacak. Bodrum sokaklarında ise 700 kişilik bir kortej yürüyüşü gerçekleşecek. B.B Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 500 dansçı yarışacak ve Salsa Yarışması düzenlenecek” dedi.
Bodrum Kalesinde yapılan ilk gün 16 yaş altı çocuk gösterilerinde 242 minik dansçı birbirinden renkli kostümleri ve dans gösterileri ile izleyenleri büyülediler. 14 farklı grubun sahne aldığı gecede baleden, halk oyunlarına ve Latin danslarına kadar birçok farklı dans türünden koreografiler sunuldu.
Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde gerçekleşen ikinci gün gösterilerinde Bodrum Yarımadasında faaliyet gösteren okulların 16 yaş altı dans gruplarının gösterileri sergilendi. 172 minik dansçının sunduğu 14 farklı dans gösterisini Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğini dolduran 1500 kişi izledi.
Etkinlikler, 27 Mayıs’ta Kumbahçe Meydanından başlayıp Bodrum Kalesi’nde sona erecek olan kortej yürüyüşü ve ardından gerçekleşecek gösterilerle devam edecek.
Halka açık ve ücretsiz düzenlenen, Unesco Milli Komitesi kararı ile 2016 yılında Unesco Logosu taşımaya hak kazanan Türkiye’deki ender organizasyonlar arasında yer alan Uluslararası Bodrum Dans Festivali 29 Mayıs Pazar günü B.B.Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek kulüpler arası salsa sıralama yarışması ve partiler ile sona erecek.