arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Christian-Pierre La Marca & Gökhan Aybulus ikilisi Gümüşlük’te konser verdi

Christian-Pierre La Marca & Gökhan Aybulus ikilisi Gümüşlük’te konser verdi
15 Ağustos 2023 10:54
A+
A-

Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus, Gümüşlük’te Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kapsamında sahneye çıktı…

Arena Bodrum Haber – Christian-Pierre La Marca & Gökhan Aybulus ikilisi, ‘Institut Français Turquie’ etkinlik sponsorluğu ile Gümüşlük’ün istisnai mekanlarından 2 bin 500 yıllık tarihe sahip taş ocağında düzenlenen konserle klasik müzikseverlerin karşısına çıktı. Tarihi mekanın muhteşem akustiğinde gün batımında başlayan konser, Bodrum’da sanatseverleri bir araya getirdi.

Bu yıl 20. yaşını kutlayan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde konserler devam ediyor. Yılın anlam ve önemine paralel hazırlanan programda yer alan 21 konser de, bir o kadar ilgi çekici ve seçkin repertuvarı içeriyor. Bodrum’un sanat dünyasını ve müzik tutkunlarını bir araya getiren Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 28 Ağustos tarihine kadar birbirinden değerli konserlerle devam edecek.

Beninli Çevre Bakanı izleyiciler arasında idi

Antik Taş Ocağı’nda yoğun bir katılımla başlayan konser, iki büyük başarı hikayesini bir araya getirdi. Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus, Gümüşlük’te izleyici karşında icra ettikleri ve çellonun tarihsel gelişimini sergileyen çok değerli eserlerle beğeni topladılar. Bodrum’un sanat çevrelerinin yanı sıra konseri izlemeye gelenler arasında Bodrum’da tatil amacıyla bulunan Benin Çevre ve Şehircilik Bakanı José Didier Tonato ve ailesi de bulunuyordu.

Çellonun tarihsel gelişimini anlatan bir konser

Konser öncesinde bir konuşma yapan Fransız çellist Christian-Pierre La Marca, Türkiye’yi ilk kez geldiğini belirterek, memenuniyetlerini dile getirdi. La Marca, ayrıca konserle ve çalınacak eserlerle ilgili de bilgi vererek; “Seslendireceğimiz eserler aslında çellonun hikayesini anlatıyor. Her dönemin önemli eserlerinden bir seçki hazırladık” dedi. Marin Marais’ten seslendirecekleri yapıtın çellonun başlangıcı olarak niteleyen La Marca, çellonun tarihsel gelişim sürecine değinerek modern döneme kadar bir repertuvar hazırladıklarını anlattı.

Seslendirdikleri repertuvarla ayakta alkışlandılar

Antik Taş Ocağı’ndaki programa, Alman Romantik Dönem bestecilerinden Robert Schumann’ın, “Fantasiestücke op.73 for cello and piano” adlı yapıtı ile başlayan ikili, bu eserde yer alan “Zart und mit Ausdruck (Tender and with expression)”; “Lebhaft, leicht (Lively, light)”; “Rasch und mit Feuer (Quick and with fire)” adlı bölümleri seslendirdi. İkilinin programı çello ve piyano için yazılmış eserlerle devam etti. Festival sahnesinde, daha sonra Barok Dönemin Fransız temsilcilerinden Marin Marais’in, “La Folia for cello solo” adlı eserini seslendiren sanatçılar, geceye yine bir Robert Schumann yapıtıyla devam etti. Bu eser, “Adagio and Allegro for cello and piano” başlığını taşıyordu. La Marca & Aybulus ikilisi, bu eserin ardından Fransız şef ve piyanist, Romantik Dönem’in önemli bestecilerinden Camille Saint-Saëns’ın,“Le Cygne for cello and piano” isimli eserini icra etti. Bu yapıtı, Rus müzik adamı ve besteci Nikolay Rimsky-Korsakov’un, “The Flight of the Bumblebee for cello and piano” başlıklı eseri izledi. Daha sonra Bohemyalı çellist ve besteci David Popper’dan, “Hungarian Rhapsody for cello and piano” başlıklı eseri icra edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.