arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C

CHP’NİN 93. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BODRUM’DA KUTLANDI…

CHP’NİN 93. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BODRUM’DA KUTLANDI…
9 Eylül 2016 16:43
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi 93. Kuruluş Yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da kutladı

Sabah saat 10:00’da Bodrum Belediye Meydanındaki Atatürk heykeline çelenk koyan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yrd.’sı Taner Uslu ve partililer sonrasında ilçe binasına geçerek toplandılar.

 

chp-93-kurulus-yildonumu-3Belediye Meydanındaki saygı duruşu sonrasında bir konuşma yaparak partililere ve basın mensuplarına hitap eden CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen “Takvim yapraklarının 9 Eylül’ü gösterdiği bugün, hem Türkiye Cumhuriyeti hem de biz CHP’liler için ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır” dedi. Seymen sonrasında sözlerini şöyle sürdürdü;

Birincisi, bugün güzel İzmir’imiz düşman işgalinden kurtarıldığı,daha doğrusu ülkemizdeki fiili işgalin sona erdirildiği için; ikincisi ise 9 Eylül ,hepimizin bildiği üzere partimizin kuruluş yıldönümüdür.Doksan üçüncü kuruluş yıldönümümüz hepimize kutlu olsun.

Laik,demokratik,çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu CHP dir.CHP nin kurucusu,ezeli ve ebedi lideri de Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.Ne mutlu bize ki kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine;Kuvva-i Milliye ye kadar uzanan ve dikkat edelim o tarihlerde bile hukuk diyen,hukukun üstünlüğüne inanan bir partinin üyeleriyiz.Ancak,değerli arkadaşlar,bununla öğünmek kendimizi avutmaktan öteye geçmez.M.Kemal’inbize etmiş olduğu iki esere de sahip çıkmalıyız,yetmez,canımız pahasına da olsa sonsuza dek savunmalıyız.Bunun sebebi şudur:

Arkadaşlar,üzerinde yaşadığımız bu topraklar çok partiler gördü,bu topraklar da çok partiler kuruldu.Ancak geriye baktığımızda bunların büyük bir çoğunluğunun tarihin karanlıklarına gömüldüğünü,geri kalanlarında tabela partisi durumuna düştüklerini görmekteyiz.Ancak bir tanesi var ki 93 yıldır bir çınar gibi ayaktadır.Neden?

Çünkü CHP kurulduğu günden bugüne,şu dakikaya kadar çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyetinin temelleri olan devrimlerin ve Cumhuriyet’in koruyucusu ve temsilcisidir de ondan.

chp-93-kurulus-yildonumu-2Bu nedenledir ki kurulduğu günden bu yana partimiz ve partililerimiz türlü türlü saldırılara uğramıştır.Ama bu saldırıları yapan karanlık kafalılar bilmiyorlar ki aslında bu CHP sine değil cumhuriyete ve onun kuruluş felsefesine saldırmaktadırlar.Bir başka deyişle yedikleri ekmeğe ayak basmaktadırlar.

Bu saldırılar bugünde devam etmektedir. Adete Cumhuriyetin değer yargıları ile bir rövanş mücadelesi içindedir. Bunun en tipik örneği 15 Temmuz bahanesiyle TBMM’nin askıya alınmasıdır. Bu anlayışla, yasama organı yok sayılmıştır. Yürütmenin durumu malum, HSYK, AYM yani hukuk yerle bir olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuza nasıl getirilmiştir? Kimler getirmiştir? Sorgulaması yapılmasına fırsat ve olanak tanınmamıştır. O meclis ki dünyada eşi ve benzeri olmayan bir meclistir. Unutmayalım arkadaşlar, o meclis Kurtuluş Savaşı kararı almış ve uygulamış Gazi bir meclistir. Mustafa Kemal’e Başkomutanlık yetkisi veren meclistir. 1920’li yıllarda bile önce hukuk diyen, adalet mülkün temlidir diyen meclistir. Bu benzeri nedenlerle O Hal, Bu Hal, Şu hal diyerek meclisi yani yasamayı yani adaleti yani milleti yok saymak ayıpların ve günahların en büyüğüdür. ‘’Yurtta Barış Dünyada Barış’’ diyen anlayış ve felsefeye ihanettir. Böyle bir günahın altından hiç ama hiç kimse kalkamaz. Partimizin kurucusu ezeli ve ebedi genel başkanımız ‘’Benim iki eserim var. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti, İkincisi ise CHP’dir. ‘’ demiştir.

Sayın Genel Başkanım, büyük insan, siz merak etmeyin, huzur ve ışıklar içinde yatın. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, dönen dönsün, bilesin ki Bodrum Örgütü gösterdiğin yoldan dönmeyecektir ne senden ne de eserlerinden asla vazgeçmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kuruluş Yıldönümümüzü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş tüm partililerimizi sevgi ve hürmetle anıyorum.

chp-93-kurulus-yildonumu-4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.