arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2831
EURO
34,7368
ALTIN
2.378,57
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

CHP REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN BODRUM’A TEŞEKKÜR ETTİ…

CHP REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN BODRUM’A TEŞEKKÜR ETTİ…
20 Nisan 2017 07:34
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 16 Nisan Anayasa değişikliği halk oylamasında yüksek katılım sağlanan Bodrum’da  yüzde 80 ‘hayır’ oyu vererek cumhuriyete ve demokrasiye inanan Bodrum halkına teşekkür etti. 

CHP Bodrum İlçe Örgütünde bir basın açıklaması yapan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 16 Nisan referandumunda 2.5 milyon oyun şaibeli olduğunu söyledi. Referandumun öncesi ve sonrasıyla yasaların yok sayıldığı ve çiğnendiği bir halk oylaması olarak cumhuriyet tarihine kara leke olarak düştüğünü savunan CHP’li Seymen, YSK’ya referandumu iptal etmesi ve YSK üyelerinin görevlerin derhal bırakması çağrısında bulundu. Seymen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“YSK oylamanın devam ettiği sırada mühürsüz zarf ve oyların da geçerli olabileceği yönünde yaptığı basın açıklaması ile son derece manidardır. Bu tutum halkımızın YSK’ya olan güvenini derinden sarsmıştır. Yine bu yapılan halk oylamasında yurt dışı oylarda mühürsüz oyların sayılmayacağına karar vererek tam tersi bir karar uygulanması da çok manidardır. Açıkçası Türk halkı referandum sonuçlarına da, YSK’ya da inanmamaktadır. YSK kendilerini oraya getiren iktidar partisinin ve onun temsilcilerinin istekleri doğrultusunda uygulama yaparak bu referandumu şaibeli bir duruma düşürmüştür. Maalesef, Yüksek Seçim Kurulu’nun, mühürsüz oy zarflarının iptaline yönelik Seçim Kanunu’na 2010 yılında getirilen bir hükmü ve aynı yöndeki genelgesini iktidar partisinin istemi üzerine uygulamaması 2,5 milyon oy üzerinde şaibe yaratmıştır. Tartışmalı sonucun daha şimdiden istikrarsızlık, adaletsizlik ve hukuk dışı keyfi uygulamalara yol açtığı açıklıkla görülebilmektedir. Ülkemizde Halkın Hayır’larının çıkan sonucu aşan boyutları olduğu tarihsel bir gerçekliktir.”

Bodrum’un yüzde 80 hayır oyu ile Türkiye’de ilçeler içinde ilk sıraya yerleştiğini söyleyen Seymen, “Bodrum, Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920 de kurarak, kurtuluş savaşını kazanan ve bugünkü Cumhuriyetimizi kuran Gazi Meclise ve parlamenter Demokrasiye verdiği oylar ile sahip çıkmıştır. Tek Adam – Başkanlık-  sistemine hayır demiştir.” Diye konuştu. Seymen, “Bütün olumsuzluklara karşın bu referandum süreci, ülkemizde demokratik duyarlılıkların geliştiğini, toplumun en az yarısının mevcut gidişe hayır dediğini, özgür, yasaksız, baskısız, adil ve demokratik koşullarda bir seçim yapılabilse Hayır’ın kazanacağını göstermiştir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.