arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Bodto’yu Ziyaret Etti…

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Bodto’yu Ziyaret Etti…
24 Mart 2021 15:43
A+
A-

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi beraberindeki heyetle birlikte 24 Mart Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’u ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta bir toplantı vesilesiyle bulunduğu BODTO’da Büyükelçi Adjabi ile birlikte ziyarette yer aldı. Büyükelçi Adjabi ile yapılan görüşmede BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Eyinç, Erdem Ağan ve Arif Ceylan Satı, Av. Nazlı Aydoğan, Brichi Investment Firması Yetkilileri Reda Brichi ile Şahcihan Güneş ve Brichi Investment Yabancı Ortağı Jamesie Scullion da hazır bulundu. Görüşmede Cezayir ve Türkiye arasındaki ticari faaliyetler değerlendirilirken iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için neler yapılabileceği değerlendirildi. Büyükelçiye Bodrum hakkında bilgi verilirken, karşılıklı yatırım olanakları da gündeme alındı.

Büyükelçi Adjabi, Bodrum’da bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bölgenin doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile dikkat çektiğini belirtti. “Cezayir ve Türkiye arasında tarihe dayanan birçok bağ bulunuyor.” diyen Adjabi, Cezayir’de Osmanlı’dan kalan birçok tarihi eser de yer aldığını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Aras pandemi süreciyle birlikte Bodrum’daki ziyaretçi profilinin de değiştiğinin altını çizerek, Cezayirlileri ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.  “Turizm ve ticaret biraz da karşılıklı güven ile yürüyen konular. Ülkemiz ile Cezayir arasında karşılıklı turistik faaliyetlerin yürümemesi için hiçbir sebep yok.” diyen Aras, bu konuda Büyükelçi Adjabi’nin de katkı vermeye hazır olmasının sevindirici olduğunu bildirdi.

Büyükelçi Adjabi’ye ziyaretinden ötürü teşekkürlerini sunan Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, “Sayın Büyükelçi Mourad Adjabi’yi Odamızda misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Cezayir birçok Türk yatırımcımızın faaliyet gösterdiği bir ülke.” diyerek, özellikle inşaat sektöründe iki ülke arasında işbirliklerine dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da Cezayirli ziyaretçilerin Bodrum’da tatil yapmaktan büyük memnuniyet duyacağına işaret ederek Cezayirlileri Bodrum’da ağırlamaktan dolayı mutlu olacaklarını bildirdi. “Sayın Adjabi’nin de destekleri ile turizmdeki işbirliklerimizi geliştirmek istemekteyiz.” diyen Kocadon, ziyaretlerinin anısına Büyükelçi Adjabi’ye tablo takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.